Όπως φαίνεται αρκετός κόσμος δεν συμμορφώνεται και δεν ακολουθεί τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό του φονικού ιού κορωνοϊού, που έχει γίνει πανδημία. Η Αστυνομία, απομάκρυνε με μεγάφωνα τον κόσμο που λόγω του καλού καιρού έκανε βόλτα στο Τατόι.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε και έκανε βόλτα από το πρωί στα παλιά ανάκτορα και το μεσημέρι της Πέμπτης, περιπολικό μετέβη στην περιοχή με σκοπό να τους πει να γυρίσουν στα σπίτια τους. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία και ο κίνδυνος έχει αυξηθεί.

«Παρακαλούμε άπαντες να αποχωρήσετε από τον χώρο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου», έλεγαν οι αστυνομικοί στους πολίτες.  Ενώ οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό τρέχουν, συγκλονίζουν και οι περιγραφές από τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο του Ρίο.

https://youtu.be/jHgJNMJn64Q

Με μεγάφωνα η αστυνομία και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με ντουντούκες αναγκάστηκε να κατέβει η αστυνομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να υπενθυμίσει στους κατοίκους της να παραμείνουν μέσα λόγω κορωνοϊού. Όπως φαίνεται δεν είναι λίγα τα άτομα που αποφασίζον να βγουν έξω.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται στην παραλία και καλούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Μάλιστα χρησιμοποιούν ντουντούκες προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή αλλά και για να ακουστεί το κάλεσμά τους. Σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, έκανε λόγο για θλιβερό φαινόμενο, αναφερόμενο στην παρουσία πολλών Θεσσαλονικέων στην παραλία τις προηγούμενες μέρες, και κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται στην παραλία και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Παρατηρήθηκε το θλιβερό θα πω φαινόμενο και χθες και την προηγούμενη εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς, επειδή είδαν καλό καιρό, να κατεβαίνουν όλοι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το παραλιακό μέτωπο, και να συνωστίζονται. Αυτό αντίκειται στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για να προστατευτούμε όλοι μας, και το τονίζω, όλοι μας, από την πανδημία του κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Δαγκλής.