Κορωνοϊός: Τρομακτικοί αριθμοί στις ΗΠΑ - Είναι η νέα Κίνα

Τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τρομακτικοί αριθμοί στις ΗΠΑ - Είναι η νέα Κίνα

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ φαίνεται να αυξάνονται καθημερινά και έχουν καταλήξει πλέον να είναι τρομακτικοί, μιας και όπως αναφέρουν πολλοί επιστήμονες, η χώρα εξελίσσεται σε μία νέα Κίνα, μιας και ήδη την ξεπέρασε σε ασθενείς.

Μπορεί η πανδημία να ξεκίνησε από την Κίνα, η οποία μέχρι τώρα ήταν η χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από τον ιό, φαίνεται ωστόσο πως οι ΗΠΑ παίρνουν τη σκυτάλη και βρίσκονται στην πρώτη θέση των κρουσμάτων στον παγκόσμιο χάρτη.

Η τελευταία επίσημη καταμέτρηση έγινε τα ξημερώματα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στις 82.404, αφήνοντας την Κίνα στη δεύτερη θέση, μιας και μέχρι χθες μετρούσε περίπου 81.000 κρούσματα.

Οι New York Times που κάνουν την δική τους προσωπική καταμέτρηση, ανέφεραν αργότερα μέσα στη μέρα πως τα κρούσματα έφτασαν τις 85.000 ενώ την ίδια στιγμή, μόνο χθες καταγράφηκαν 273 θάνατοι στη χώρα, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 1.300.

Φυσικά σε αυτή τη μακάβρια λίστα, την πρωτιά συνεχίζει να έχει η Ιταλία που μετρά 8.165 θανάτους, ενώ όσον αφορά στις ΗΠΑ, η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι η Νέα Υόρκη. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα οι νεκροί είναι πλέον 27.

Η προειδοποίηση του ΠΟΕΔΗΝ

«Υπάρχει ανησυχία σε όσους επέστρεψαν απο καραντίνα αλλά και σε εκείνους που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους γιατί επέστρεψαν στις 7 ημέρες και όχι στις 14 και δεν ελέχθησαν εργαστηριακά. Ήδη έχουμε νέα κρούσματα 1 στο Ιπποκράτειο,και 3 ακόμη στο Γεννηματάς. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στο νοσοκομείο Καστοριάς με 10 όπου είχαμε και έναν νεκρό και 16 στο Γεννηματάς.

Για το υψηλό ποσοστό νοσούντων συναδέλφων φταίει η έλλειψη μέτρων προστασίας. Η ανεπάρκεια μασκών, στολών προστασίας και γαντιών. Φταίει επίσης ο λειψός εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊο στους ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού που προσέρχονται στα επείγοντα και νοσηλεύονται στις κλινικές χωρίς να υπάρχει δυνατότητα προφυλάξεων από το υγειονομικό προσωπικό αφού δεν υπάρχουν μάσκες.αντισηπτικά. και άλλα»