Θλίψη έχει ξεσπάσει με την είδηση πως μία άτυχη Ελληνίδα, βρέθηκε νεκρή μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό στην Κωνσταντινούπολη, σε ηλικία 88 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Βαλουκλή τις τελευταίες 15 ημέρες.
Μία 88χρονη γυναίκα είναι το πρώτο θύμα κορονοϊού στην ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για την Ηρώ Δάκου, η οποία είχε νοσηλευτεί για περίπου ένα μήνα στο ιδιωτικό νοσοκομείο Οσμάνογλου στη συνοικία Σισλί της Κωνσταντινούπολης και έπειτα από τη βελτίωση της υγείας της διακομίστηκε στο ομογενειακό νοσοκομείο Βαλουκλή.
Παράλληλα, σοκ έχει προκαλέσει και η είδηση για τον θρύλο του ποδοσφαίρου που βρέθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό.
Η 88χρονη νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Βαλουκλή τις τελευταίες 15 ημέρες, όπου λάμβανε τη σχετική θεραπεία, παρουσιάζοντας μάλιστα βελτίωση εδώ και 3-4 ημέρες, καθώς ήταν απύρετη. Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ξαφνικά με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη με το φονικό ιό.
Ζούσε μόνη της στη συνοικία Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης, καθώς είχε χάσει πριν από χρόνια το σύζυγό της, παιδίατρο στο νοσοκομείο Βαλουκλή, αλλά ήταν σε κατάκλιση εξαιτίας προβλημάτων υγείας για αρκετούς μήνες.
Το Βαλουκλή, αν και δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, ωστόσο νοσηλεύονται και άλλα κρούσματα κορωνοϊού, των οποίων όμως κατάσταση δεν κρίνεται σοβαρή.
Πηγή: ethnos.gr
Συναγερμός έχει σημάνει και στο Θριάσιο μιας και πέθανε στο παθολογικό ένας ασθενής από κορωνοϊό
Νέος συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως ένας άτυχος ασθενής πέθανε στην μονάδα της παθολογικής και στη συνέχεια διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Ο ασθενής νοσηλευόταν σε τετράκλινο δωμάτιο και αφότου πέθανε διαγνώστηκε πως είχε κορονοϊο
Σε επιφυλακή έχει τεθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο μετά την είδηση ότι άφησε την τελευταία του πνοή στην Παθολογική ασθενής που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το βράδυ της Παρασκευής ένας 84χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, μέσα σε ένα τετράκλινο δωμάτιο, στο οποίο βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή άλλοι τρεις ασθενείς.
Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννακός, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στο κορονοϊό. «Νοσηλευόταν από τις 31 Μαρτίου χωρίς να αντιμετωπίζεται ως περιστατικό κορονοϊού. Εκτέθηκαν ασθενείς και όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής. Φαίνεται ότι οι συγγενείς του ήταν σε καραντίνα και δεν τον επισκέπτονταν στο Νοσοκομείο. Γίνεται ανίχνευση και εργαστηριακός έλεγχος σε προσωπικό και ασθενείς.
Ανάγκη σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊό. Πολλές φορές ξεγελάνε με τα συμπτώματα. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια υγειονομικό υλικό σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των νοσοκομείων», τονίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Πηγή: ethnos.gr


">
">
">
">
">
">
">