Πανικός σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, καθώς βρέθηκαν 12 άτομα με κορωνοϊο με αποτέλεσμα να μπει όλη η μονάδα σε καραντίνα. Μυστήριο παραμένει ωστόσο το πως “εισήλθε” ο ιός στην μονάδα.
Θρίλερ σε γηροκομείο της Νέας Μάκρης, όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα της μονάδας με κορωνοϊό και μπήκε σε καραντίνα όλο το κτήριο. Μυστήριο παραμένει πως “εισήλθε” ο ιός.
Την γεμάτη ανατροπές και δυσκολίες μαραθώνια πορεία της χώρας για την έξοδο από την πανδημία – μια μαραθώνια πορεία για την οποία έχει μιλήσει τόσες φορές ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας- αποδεικνύει η νέα εστία του κορωνοϊού που εντοπίστηκε χθες στην Αττική, και μάλιστα σε ένα από τα ευάλωτα πεδία, σε εκείνο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).
Τουλάχιστον 12 ηλικιωμένοι που έμεναν σε ΜΦΗ στη Νέα Μάκρη διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο αναφορας για τον κορωνοϊό, στο Σωτηρία, καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 ενώ η Μονάδα τέθηκε σε καραντίνα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που βρέθηκε. Πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και λόγω ηλικίας και λόγω χρονίων προβλημάτων υγείας, γεγονός που σημαίνει ότι θα δώσουν μια σκληρή μάχη μέσα στο νοσοκομείο για τη ζωή τους. Και δυστυχώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει και το μελανό σενάριο της μετάδοσης του ιού στους περισσότερους, αν όχι σε όλους, τους ηλικιωμένους που έμεναν και συγχρωτίζονταν στον συγκεκριμένο χώρο, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Η Μονάδα «Ευ ζην» στη Νέα Μάκρη Αττικής στην οποία φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε αμέσως στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενήργησε χθες ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό, συνολικά σε 122 άτομα. Επιπλέον, στη Μονάδα μετέβησαν το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι Μονάδες Φροντίδας για ηλικιωμένους, οι δομές χρόνιων πασχόντων ως χώροι διαμονής πολλών ατόμων και μάλιστα, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, έχουν απασχολήσει εξαρχής τους ειδικούς στην τεράστια προσπάθεια για τον έλεγχο της διασποράς του ιού. Η αγωνία των αρμοδίων να μην «εισβάλει» ο κορωνοϊός σε ολους αυτούς τους χώρους αποτυπώθηκε άμεσα σε επιχειρησιακά σχέδια που θα ξεδιπλώνονταν άμεσα εάν εντοπιζόταν κρούσμα. Θλίψη προκαλεί ωστόσο και ο θάνατος του Θεόδωρου Παπάζογλου από τον ιό
Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι μισές είναι μη κερδοσκοπικές υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και οι άλλες λειτουργούν από ιδιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ), σε αυτές τις νόμιμα λειτουργούσες Μονάδες φιλοξενούνται περίπου 25.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Υπολογίζεται δε πως άλλοι τόσοι είναι οι άνθρωποι που απασχολούνται στις δομές αυτές.
«Είναι κύριοι χώροι στους οποίους δεν θέλουμε να εισχωρήσει ούτε ένα ύποπτο περιστατικό. Τα γηροκομεία όταν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και οι κανόνες προστασίας, δύο και τρεις φορές πιο αυστηρά, θα γίνουν οι αδύναμοι κρίκοι στη μάχη με τον ιό, στη μάχη για τη ζωή» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, πριν καταγραφεί περιστατικό στη χώρα μας, και με αφορμή το θλιβερό συμβάν στην Ισπανία, όπου είχαν βρεθεί σε γηροκομείο άνθρωποι ηλικιωμένοι εγκαταλελειμμένοι και νεκροί λόγω του κορωνοϊού.
πηγή: athensmagazine.gr
Ωστόσο θλίψη προκαλεί και ο θάνατος ενός 11χρονου από τον ιό
Θρήνος έχει ξεσπάσει στην Βρετανία με την είδηση πως ανάμεσα στους 953 νέους νεκρούς που καταγράφηκαν από κορωνοϊό, υπήρχε και ένα άτυχο 11χρονο παιδί, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται στους 9.016.
Θλιβερό ρεκόρ καταγράφει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ακόμη 953 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη χώρα το τελευταίο 24ώρο λόγω κορονοϊού.
Το τραγικό είναι ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα 11χρονο παιδί, σύμφωνα με το Skynews.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν ακόμη 953 θάνατοι, εκ των οποίων οι 866 στην Αγγλία, οι 48 στη Σκοτία και οι υπόλοιπο στην Ουαλία. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένο Βασιλείου έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, με τον Μπόρις Τζόνσον να κατηγορείται για «καθυστερημένη αντίδραση».
Όσον αφορά την υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού – μετά από τρία 24ωρα στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας – η κατάστασή του κρίνεται ως ικανοποιητική.
Ο Μπόρις Τζόνσον, πάντως, παραμένει νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο «St Thomas», ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα χρειαστεί περίπου έναν μήνα για να επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Πηγή: ethnos.gr


">
">
">
">
">
">
">