Χαμός έγινε στη Χίο με την Ανάσταση να “βάφεται’΄μαύρη αφού ο θάνατος μιας γυναίκας έμελλε να οδηγήσει σε σκηνές έντασης και σε επεισόδια. Δείτε τις εικόνες που σοκάρουν.
Δύο καμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές μεταναστών, καταστροφές στις φρουρές των Αστυνομικών, είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που ξεκίνησαν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και κορυφώθηκαν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής, σκόρπισε φόβο και ανασφάλεια στους διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. που θεώρησαν ότι είναι ακάλυπτοι από υγειονομική περίθαλψη, αφού η άτυχη 47χρονη είχε παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Χίου και είχε σταλεί πίσω στο hotspot, καταλήγοντας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Όπως αργότερα έγινε γνωστό η 47χρονη Ιρακινή, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για κορωνοϊό με αρνητικά αποτελέσματα, κάτι που διευκρινίστηκε από τις αρχές με δεδομένο ότι αρκετοί διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. φοβήθηκαν ότι η αιτία θανάτου της 47χρονης ήταν η προσβολή από τον Covid19.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου όταν ομάδα μεταναστών ξεκίνησε την επίθεση με πέτρες προς τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα λίγο αργότερα τα επεισόδια να γενικευτούν. Τα επεισόδια εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που κάηκαν σκηνές, 2 αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών.
Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ο πετροπόλεμος συνεχίζονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.
Πηγή: politischios.gr
Σκηνές έντασης, πέρα από τον θάνατο της 47χρονης είχαμε και έξω από εκκλησία στη Χίο – Τι συνέβη;
Με ένταση σημαδεύτηκε η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, όταν πιστή αψήφησε τις απαγορεύσεις εισόδου στους Ιερούς Ναούς και θέλησε να εισέλθει στην Εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
Παρά τις ευγενικές συστάσεις των Αστυνομικών, η γυναίκα επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να την ωθούν έξω από αυτόν ενώ χτύπησε με το χέρι τον επικεφαλής Αστυνόμο που βρίσκονταν στο σημείο.
Η γυναίκα ζητούσε επιμόνως από τους Αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ιερούς Ναούς, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν «θα σας κάνω βούκινο μέσα από τις σελίδες μου στο Facebook».
Τα σκηνικά έντασης προκάλεσαν και την αντίδραση του π. Χριστόφορου Γουρλή που βγαίνοντας έξω από την Εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία λέγοντας «ντροπή» στους Αστυνομικούς για τα σκηνικά που προκλήθηκαν.
Να σημειωθεί ότι εκτός Ναού βρίσκονται και άλλοι πιστοί που σε απόσταση ο ένας από τον άλλον ανέμεναν τον Ιερέα να τους πετάξει τις δάφνες, σεβόμενοι τα περιοριστικά μέτρα.
Πηγή: politischios.gr


">
">
">
">
">
">
">