Ραγδαίες εξελίξεις με τα επεισόδια στην Ηλιούπολη - Τι συνέβη;

Απίστευτες εικόνες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγδαίες εξελίξεις με τα επεισόδια στην Ηλιούπολη - Τι συνέβη;

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα από το πρωί στην Ηλιούπολη, με νέες εικόνες από την περιοχή, να περιγράφουν γλαφυρά το τι ακριβώς συμβαίνει έξω από τον ναό του Προφήτη Ηλία που τελέστηκε η λειτουργία.

Απίστευτες είναι οι εικόνες, που διαρρέουν από την Ηλιούπολη και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, αφού διαδηλωτές και πιστοί έφτασαν σε σημείο να… παίξουν ξύλο, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για το αυθαίρετο κτίσμα γύρω από την ιστορική εκκλησία, όπου 150 πιστοί νωρίτερα... ταμπουρώθηκαν, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Όπως έχει ανακοινώσει η κίνηση πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (10/5) στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος. Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών, υπήρξε μερική συμπλοκή με διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Επεισόδια στην Ηλιούπολη

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3.5 ώρες. Δείτε εδώ το αναλυτικό σοκαριστικό ρεπορτάζ για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Οι εντάσεις, που κατέγραψε το ilioupolinews.gr, έληξαν με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πέρα από την Ηλιούπολη, επεισόδια έγιναν χθες βράδυ και στην Κυψέλη

Χάος συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, με τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν να μιλούν για επεισόδια στην Κυψέλη, με αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο σημείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία.

Νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Καταγράφηκαν επεισόδια, όταν αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ώρες, και την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Την Παρασκευή, στην Κυψέλη, περίπου 300 άτομα ανάμεσα στους οποίους και αντιεξουσιαστές αψήφισαν τις συστάσεις αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τον συγχρωτισμό στον ίδιο χώρο, ενώ δείτε και τι συνέβη τις προηγούμενες μέρες με την επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκεύη.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων αφού δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί γύρω στις 2:30.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 37 προσαγωγές πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πηγή: protothema.gr