Εξελίξεις με την υπόθεση της Μαντλίν - «Μπορεί να είναι ζωντανή»

Η νέα εκτίμηση του Εισαγγελέα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υπόθεση της Μαντλίν - «Μπορεί να είναι ζωντανή»

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της μικρής Μαντλίν, μιας και σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση του Εισαγγελέα, υπάρχει πιθανότητα να είναι ακόμα ζωντανή. Αποκάλυψε στη Mirror ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να «δείχνουν» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Όσον αφορά στη «στροφή» που έκανε, καθώς είχε δηλώσει πως ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρούκνερ τη σκότωσε, ο κ. Βόλτερς ανέφερε ότι «ήταν μόνο μία προσωπική άποψη και εικασία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η γνώμη του προέκυψε με βάση στοιχεία προηγούμενων υποθέσεων απαγωγής που έχει αναλάβει ανά τα χρόνια.

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί του Εισαγγελέα έχουν αναστατώσει ιδιαίτερα τους γονείς της μικρής Μαντλίν, ενώ φίλος της οικογένειας ανέφερε πως «δεν θα έπρεπε να το πει αν δεν το ξέρει σίγουρα».

Μαντλίν ζωντανή

Και προσθέτει: «Κατέληξαν στο ότι θα χειριστούν την υπόθεση όπως χειρίζονται μια έρευνα για φόνο. Δεν θα έπρεπε να το πουν εκτός αν ήταν απολύτως σίγουροι».

Δεν λέει το παραμικρό ο Γερμανός ύποπτος

Ο Γερμανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απαγωγή και τη δολοφονία της μικρής Μάντλιν Μακάν, αρνείται να μιλήσει για την υπόθεση, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του. Δείτε αναλυτικά την τοποθέτησή τους.

«Ο Κρίστιαν Μπ. δεν κάνει δηλώσεις για την υπόθεση επί του παρόντος και σας ζητούμε να καταλάβετε ότι ως δικηγόροι υπεράσπισής του δεν θα κάνουμε ούτε εμείς», δήλωσε ο Φρίντριχ Φίλσερ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το μυστήριο της εξαφάνισης της 3χρονης τότε Μάντλιν πριν από 13 χρόνια από το θέρετρο της Πορτογαλίας Πράια ντα Λουθ επιτέλους θα λυνόταν, ανακοινώνοντας ότι ύποπτος για την υπόθεση είναι ένας 43χρονος Γερμανός.

Η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε «ύποπτο για ανθρωποκτονία» τον άνδρα αυτόν.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Μαντλίν

Υπενθυμίζεται πως η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στο θέρετρο Πράια ντα Λους της νότιας Πορτογαλίας.

Έπειτα από 14 μήνες ερευνών, κατά την διάρκεια των οποίων και οι γονείς της θεωρήθηκαν ύποπτοι, και την απομάκρυνση του επιφορτισμένου με τις έρευνες επιθεωρητή της αστυνομίας, η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση το 2008 για να ξανανοίξει τον φάκελο πέντε χρόνια αργότερα. Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε την δική της έρευνα τον Ιούλιο 2013, αλλά η Σκότλαντ Γιαρντ έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες, την οποία εξετάζει και τον ντοκιμαντέρ του Netflix, ισχυρίζεται πως το μικρό κορίτσι έπεσε θύμα κυκλώματος trafficking. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί ισχυρίζονται πως το κορίτσι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανό. Επιπλέον σύμφωνα με την Telegraph, εκείνη την περίοδο σημειώθηκαν στην περιοχή της εξαφάνισης, αρκετές απόπειρες αρπαγής νεαρών κοριτσιών ηλικίας 6-12 ετών.