Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση πως πέθανε ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο 30χρονος λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι υπέκυψε στα εγκαύματά του.

Από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος ήταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο λίγες ώρες μετά κατέληξε. Στην εντατική νοσηλεύεται ένας ακόμη εγκαυματίας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Πηγή: creta24

Δείτε εδώ ακριβώς τι συνέβη με το πλοίο που εξερράγη στην Κρήτη.

Από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο η έκρηξη στο στο πλοίο Blue Horizon

Από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο προήλθε η έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και ένας από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η ανακοίνωση της εταιρίας: «Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φέρει εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική.

Tο καράβι είχε καταπλεύσει στις 6.05 στο λιμάνι του Ηρακλείου με 420 επιβάτες και είχε ολοκληρώσει την εκφόρτωση του. Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο σημειώθηκε στις 9.45.

Πηγή: eleftherostypos.gr