Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, εντοπίστηκαν συνολικά 2.166 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 655.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Δείτε πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Κορωνοϊός: 55 κρούσματα στο γηροκομείο στα Ιωάννινα!

Στα 55 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο γηροκομείο στα Ιωάννινα και αφορούν τόσο φιλοξενούμενους, όσο και προσωπικό

Ειδικότερα, νοσούν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

Οι ηλικιωμένοι που νοσούν και βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο έχουν πιο ήπια συμπτώματα από εκείνους που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής, ενώ αναμένεται η μεταφορά τους σε Νοσοκομεία». Δείτε ακόμα πως θα λειτουργούν τα κομμωτήρια από εδώ και πέρα.

Την εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα έχει ζητήσει από την Κυριακή ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος είπε ότι σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, ανέφερε: «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», στις οποίες εντάσσονται και οι ηλικιωμένοι.