Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία

Τι ώρα θα βγει στον αέρα;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία

Εκτακτο διάγγελμα θα κάνει την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι έκτακτες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό θα γίνουν στις 12:00 και ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό θα είναι και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Τσιόδρα αποφασίστηκαν μετά τη σύσκεψη που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους. Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει γενικευμένο lockdown.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γενικευμένο lockdown έπεσε στο τραπέζι από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι μετέφεραν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας και πλέον είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να ανακοινώσει μια απόφαση που, μέχρι τώρα, ήθελε πάση θυσία να την αποφύγει. Δείτε εδώ πόσοι νεκροί έχουν καταγραφεί σήμερα.

Πηγή: ethnos.gr

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη - Ένα βήμα από το lockdown η Αττική

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού αναμένεται να φέρουν νέα μέτρα, ενώ πλέον η Αττική βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην… γκρίζα ζώνη.

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί η απόφαση για lockdown, όπως στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός από τη διάδοση του κορωνοϊού στην πρωτεύουσα. Παρότι αποτελεί απευκταίο σενάριο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και τις επόμενες ημέρες να ληφθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και στην Αττική.

Ο πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αξιολογούνται όλα τα τελευταία στοιχεία. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη και όλα βρίσκονται στο τραπέζι.

Τέλος οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από το Σαββατοκύριακο

Η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού με ταξίδια από και προς τις «κόκκινες» περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν από το Σαββατοκύριακο.

πηγή: iefimerida