Έφοδο στην πολυκατοικία που φέρεται να διαμένει ο δράστης που άνοιξε πυρ το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αγία Βαρβάρα πραγματοποίησαν νωρίτερα άνδρες της ΕΚΑΜ.

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ δεν βρήκαν τον δράστη ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική επιχειρήση εντοπισμού του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά σημειώθηκε λόγω «διαφορών» για υπόθεση ναρκωτικών. Δείτε ωστόσο που είχαμε 9 νεκρούς από πυροβολισμούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, περιπολικά και ΕΚΑΜ με αλεξίσφαιρες ασπίδες και ειδικό εξοπλισμο- που έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ κλήθηκε και εισαγγελέας.

Ο δράστης πυροβόλησε κατά ενός αμαξιού με δύο επιβαίνοντες με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ένας από τα θύματα έχει τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι από τη σύγκρουση και έχει μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Κορωνοϊός: Περιπολικά στη παραλία Θεσσαλονίκης λόγω συνωστισμού

Η σημερινή Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά ηλιόλουστή ώστε πολλοί να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και να βγουν για περπάτημα στην παραλία. Αυτό προκάλεσε αρκετό συνωστισμό με αποτέλεσμα να βγουν περιπολικά και να “σπάσουν” το πλήθος που δεν ακολούθησε τους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊόυ.

Το γεγονός ότι η παραλία έχει γεμίσει κόσμο από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής μέχρι το λιμάνι, οδήγησε την αστυνομία να χρησιμοποιήσει περιπολικό για να κάνει χρήση του ηχητικού μηνύματος κατά του συνωστισμού.

Το περιπολικό ξεκίνησε από το ύψος του λευκού Πύργου και πέρασε από τα σημεία στα οποία ο κόσμος συνηθίζει να κάθεται κατά παρέες, όπως στις ομπρέλες του Ζoγγολόπουλου, υπενθυμίζοντας πώς ο συνωστισμός… απαγορεύεται. Στην Κατερίνη επίσης μαγαζάτορας άνοιξε το μαγαζί του με αποτέλεσμα να “φάει” πρόστιμο 2000 ευρώ.

Συναγερμός στην Πρέβεζα: Έπεσαν πυροβολισμοί – Υπάρχουν τραυματίες

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε μετά το μεσημέρι σήμερα Σάββατο στη Μυρσίνη, στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες του prevezanews, υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα αίτια της συμπλοκής είναι οι «προσωπικές διαφορές».

Το επεισόδιο έγινε μεταξύ τριών αντρών (40-45 ετών), οι δύο από αυτούς αδέρφια. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ένας εκ των αδερφών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο. Σοβαρά τραυματίστηκαν ο αδερφός του στην κοιλιακή χώρα και ο τρίτος εμπλεκόμενος, ιδιοκτήτης καφενείου, στο κεφάλι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με τον δεύτερο να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Στο χωριό βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ο δράστης έχει διαφύγει και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.