Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Ένας αστυνομικός ο πέμπτος νεκρός

Συνεχίζονται τα θύματα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Ένας αστυνομικός ο πέμπτος νεκρός

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, τα θύματα αυξάνονται και ανακοινώθηκε και ένας πέμπτος άνθρωπος που κατέληξε νεκρός, ο οποίος μάλιστα ήταν αστυνομικός.

Ο συγκεκριμένος άνδρας υπηρετούσε στο Καπιτώλιο και έχασε τη ζωή του μετά την εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην έδρα του Κογκρέσου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που γίνεται γνωστό ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Τραμπ, με σκοπό να εμποδιστεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ανέφερε το CNN επικαλούμενο τρεις πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Ως τώρα, από τα δραματικά επεισόδια ντροπής στο Καπιτώλιο, είχαν ανακοινωθεί τέσσερις θάνατοι: μίας γυναίκας από τα πυρά αστυνομικού, καθώς και άλλης μίας γυναίκας και δύο ανδρών από έκτακτα ιατρικά περιστατικά.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων και αστυνομικοί, με έναν να χάνει τη ζωή του 24 ώρες μετά. Ο άτυχος αστυνομικός, 43 ετών από την Βιρτζίνια όπως έγινε γνωστό, είχε δεχτεί επίθεση από τους διαδηλωτές στην διάρκεια των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Οπαδοί εισέβαλαν στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι - Το απόλυτο χάος

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο γραφείο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι καθώς εισέβαλαν πολλοί ταραχοποιοί υπέρ του Τραμπ στο Καπιτώλιο προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Μετά τα χθεσινές σκηνές χάους στις ΗΠΑ, οι οπαδοί του Τραμπ δεν δίστασαν να διαλύσουν ότι έβρισκαν μπροστά τους αλλά και να εισβάλουν στο γραφείο της προέδρου της Βουλής.

Μάλιστα, πήραν ακόμη και την πινακίδα από την πόρτα του γραφείου της, ενώ σύμφωνα με βοηθούς της, έσπασαν και έναν μεγάλο καθρέφτη.

Το CNN ανέφερε νωρίτερα ότι μια φωτογραφία μέσα από το γραφείο της δείχνει έναν φάκελο με τις λέξεις «δεν θα υποχωρήσουμε» γραμμένες επάνω του, ενώ σε βίντεο της απεσταλμένης του τηλεοπτικού δικτύου, βλέπει κανείς το χάος, με πεταμένα χαρτιά παντού στο πάτωμα.

Εκτός όμως από το γραφείο της Νάνσι Πελόζι, μεγάλες υλικές ζημιές έχουν γίνει και σε άλλα σημεία του Καπιτώλιου, μετά την εισβολή των διαδηλωτών – υποστηρικτών του Τραμπ.

Καπιτώλιο oπαδοί εισέβαλαν στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι και προκάλεσαν ζημιές

Καπιτώλιο oπαδοί εισέβαλαν στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι