Σοφία Ζαχαράκη: Η απίστευτη στιγμή όταν περιστέρι επιτέθηκε στην υφυπουργό Τουρισμού

Απίστευτο περιστατικό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σοφία Ζαχαράκη: Η απίστευτη στιγμή όταν περιστέρι επιτέθηκε στην υφυπουργό Τουρισμού

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στην Κεφαλονιά με σκοπό να συναντήσει φορείς του νησιού στην Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο του ανοίγματος του τουρισμού.

Την ώρα που έμπαινε στο κτήριο, ένα περιστέρι της «επιτέθηκε» και προσπάθησε να «φωλιάσει» στο κεφάλι της, με την ίδια αρχικά να τρομάζει και να αντιδρά απότομα.

Ωστόσο, η υφυπουργός δεν έχασε το χιούμορ της, και αφού έφτιαξε τα μαλλιά της, ανέφερε ότι έπρεπε να το καταγράψει η κάμερα. Και καλά έκανε μάλιστα, αφού η στιγμή έγινε viral. Έκκληση από την άλλη έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού.

Ποια είναι η Σοφία Ζαχαράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 με καταγωγή από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής θεολόγος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εξειδικευθεί στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στο παρελθόν είχε εργαστεί σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.[1] Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Σοφία Ζαχαράκη βιογραφικό

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program), ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με θέμα «ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομικών».

Διατέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2012 έως το 2014.

Τον Αύγουστο του 2016, ορίστηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τον τον Μάρτιο του 2019, ορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 4 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού.