Συντετριμμένος ο πατέρας του Στάθη Άνθη - «Είχα μία μικρή ελπίδα...»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα του τεστ DNA

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συντετριμμένος ο πατέρας του Στάθη Άνθη - «Είχα μία μικρή ελπίδα...»

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση του Στάθη Άνθη μιας και ο 33χρονος που αγνοείτο εδώ και καιρό, εντοπίστηκε νεκρός και η σωρός του ταυτοποιήθηκε μόλις χθες το απόγευμα σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Η πρώτη δήλωση του πατέρα του Στάθη Άνθη

«Χθες το μάθαμε όλοι. Δυστυχώς είναι το παιδί μου. Είχα μία μικρή ελπίδα - επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία - ότι είναι ζωντανός. Δυστυχώς δεν ευοδώθηκε», ανέφερε ο πατέρας του Στάθη, Βασίλης Άνθης που ευχαρίστησε την ελληνική πρεσβεία και τον πρόξενο για τη βοήθεια που προσέφεραν στην οικογένειά του όλο αυτό το διάστημα.

Από τη μεριά του, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, είπε: «Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα τα αποτελέσματα του DNA. Θα είμαι στο πλευρό της οικογένειας για ό,τι χρειαστεί. Μετά από πίεση της πρεσβείας, δική μου και του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου τα αποτελέσματα βγήκαν γρήγορα, παρόλο που μας είχαν ενημερώσει ότι θα αργούσαν, λόγω φόρτου εργασίας στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τελικά, τον ταυτοποίησαν και ενημέρωσαν την οικογένεια με email».

Στάθης Άνθης Πατέρας

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, λέγοντας πως ο θάνατός του πιθανότατα οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. «Δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας και θεωρούμε δολοφονία αυτό που έγινε. Έχουμε ζητήσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροψίας - νεκροτομής και τον τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Χαμόγελο του Παιδιού: Η ανακοίνωση για την τραγική κατάληξη του Στάθη Άνθη

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της είδησης πως ταυτοποιήθηκε η σωρός του Στάθη Άνθη, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μέσα από την οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του νεαρού και τόνισε πως θα σταθεί στο πλευρό της για ό, τι χρειαστεί.

«Η αναζήτηση του Ευστάθιου Άνθη, 33 ετών, είχε τραγική κατάληξη, καθώς σήμερα 18 Μαΐου 2021 ταυτοποιήθηκε η σωρός του ενήλικου ατόμου.

Τα αίτια θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί για τη συνεργασία το φορέα Missing People του Ηνωμένου Βασιλείου και την αστυνομία της Κορνουάλλης.

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη εξαφάνιση πραγματοποιήθηκε η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του Ευστάθιου Άνθη για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης».

Στάθης Άνθης θάνατος