Χανιά - 11χρονη: Σε ειδική δομή φιλοξενούνται τα δύο αδέρφια της

Μετά από εισαγγελική παρέμβαση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χανιά - 11χρονη: Σε ειδική δομή φιλοξενούνται τα δύο αδέρφια της

Ο δικηγόρος της μητέρας της 11χρονης Ιωάννας στα Χανιά, Απόστολος Λύτρας, αποκάλυψε πως τα αδέρφια του κοριτσιού φιλοξενούνται σε εξειδικευμένη δομή μετά από εισαγγελική παρέμβαση και παρακολουθούνται από ψυχολόγους ενώ ο πατέρας της βρίσκεται στο ψυχιατρείο.

Η μητέρα επισκέπτεται καθημερινά τα παιδιά στη δομή ενώ η μητέρα της και γιαγιά των παιδιών μένει μαζί τους. Παράλληλα δεν έχει γίνει γνωστό ο χρόνος φιλοξενίας. Σημειώνεται πως τo πρωί της Παρασκευής, η μητέρα της μικρής Ιωάννας τέλεσε το μνημόσυνό της στα Χανιά.

Ερωτηθείσα για την απόπειρα αυτοκτονίας του εν διαστάσει συζύγου της στο σημείο που σκοτώθηκε η μικρή Ιωάννα, η μητέρα δήλωσε χαρακτηριστικά στο Star: «Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνει αυτός ο άνθρωπος». Στο μεταξύ η γιαγιά της 11χρονης Ιωάννας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει με τίποτα πως η εγγονή της μπορεί να αυτοκτόνησε.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δοθούν από τις Αρχές απαντήσεις στα ερωτήματά μας: Πού είναι το κινητό της 11χρονης; Με ποιους συνομιλούσε; Η ώρα ήταν 8:30, είχε πάρα πολλά παιδιά στο σημείο. Χρειαζόμαστε κάποια άτομα που βρίσκονταν στο σημείο να καταθέσουν» δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο Star.

Χανιά - 11χρονη σε ειδική δομή φιλοξενούνται τα δύο αδέρφια της

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της 11χρονης Ιωάννας;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας της 11χρονης από τα Χανιά που βρέθηκε νεκρό σε βραχώδη ακτή κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, με την μητέρα επίσης να υποστηρίζει ότι «Ή έγινε δυστύχημα ή κάποιος την οδήγησε εκεί».

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα τόνισε ότι η μητέρα της 11χρονης ισχυρίζεται ότι το παιδί της δεν είχε λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των συμμαθητών της που φέρεται να δηλώνουν ότι η 11χρονη τους είχε αποχαιρετήσει. «Όλοι οι συμμαθητές της και οι καθηγητές της κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί, για την ψυχή της παρέας» πρόσθεσε..

Εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό της οικογένειας για το πώς βρέθηκε το παιδί τόσο μακριά από το σπίτι του. «Σύμφωνα με τη μητέρα της, η 11χρονη συνήθιζε να παίζει και να κινείται μόνο κοντά στο σπίτι της. Πώς βρέθηκε εκεί, με ποιον τρόπο» διερωτήθηκε ο κ. Λύτρας.