Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Σταύρου Μπαλάσκα

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Σταύρου Μπαλάσκα

Επίθεση με μπογιές δέχθηκε στο σπίτι του ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, το βράδυ της Τρίτης (22/6). Oι δράστες είχαν γεμίσει με κόκκινο χρώμα πυροσβεστήρα, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στην είσοδο.

Υπενθυμίζεται πως ο Σταύρος Μπαλάσκας βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της κριτικής μετά τις δηλώσεις του για τη δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα, είχε χαρακτηρίσει «βλάκα» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο λέγοντας πως αν δεν έπαιζε θέατρο επί 37 μέρες μετά το στυγερό έγκλημα και ενημέρωνε εξ αρχής την Αστυνομία, επικαλούμενος «βρασμό ψυχής», τότε, όπως είπε, θα «γλίτωνε» με 4-5 χρόνια φυλάκισης.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για τις δηλώσεις του, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν και την παρέμβαση εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ έθεσε τον συνδικαλιστή σε διαθεσιμότητα.

Το σχόλιο του Σταύρου Μπαλάσκα για τα Γλυκά Νερά

«Σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, καθώς δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται», τόνισε στην πρωινή εκπομπή του Open. Ο ίδιος εξήγησε ότι με τη δήλωσή του εννοούσε ότι οι ποινές είναι ελάχιστες, ακόμα και για αυτούς που δολοφονούν και στη συνέχεια καλούν αμέσως την αστυνομία και το παραδέχονται, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

«Στη συγκεκριμένη δήλωση ατυχώς είπα ότι ο δράστης είναι βλάκας, διότι πίστεψε ότι μπορεί να ξεγελάσει τις αρχές. Μέσα σε 2-3 ώρες προσπάθησε να ξεγελάσει την αστυνομία. Οι ποινές είναι ελάχιστες και εμείς οι μάχιμοι αστυνομικοί έχουμε πρόβλημα να πιάνουμε και να ξαναπιάνουμε τους δράστες.», διευκρίνισε. Και συμπλήρωσε ότι: «Κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου».

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις δηλώσεις που έκανε ο συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα μπει στο μικροσκόπιο εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος.