Ένα βήμα πριν τους δικηγόρους ο Απόστολος Βακάκης - Σούσουρο στα Jumbo

Τι συνέβη ακριβώς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ένα βήμα πριν τους δικηγόρους ο Απόστολος Βακάκης - Σούσουρο στα Jumbo

Άσχημες εξελίξεις όσον αφορά την "περιουσία" του Απόστολου Βακάκη. Με αύξηση, έστω και οριακή, του κύκλου εργασιών έκλεισε ο Ιούλιος για τον όμιλο Jumbo.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η διοίκηση του ομίλου όχι μόνο συνέχισε να προβαίνει σε επισημάνσεις σχετικά με τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά χθες έκανε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο για ύπαρξη «καρτέλ» μεταξύ των εταιρειών logistics που διαχειρίζεται τη διαθεσιμότητα των κοντέινερ, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των εμπορευμάτων, προκαλώντας υπερβολική αύξηση των ναύλων.

Αυτό ακριβώς το ζήτημα σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους παράγοντες που έχουν προκαλέσει αύξηση του κόστους λειτουργίας οδηγεί τη διοίκηση της Jumbo να επαναλαμβάνει την εκτίμησή της για «χαμένη χρονιά» σε ό,τι αφορά την κερδοφορία. Επιπλέον, εμμέσως πλην σαφώς η Jumbo αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείονται ανατιμήσεις στα προϊόντα της.

«Η κατάσταση αντί να σταθεροποιείται και σταδιακά να επανέρχεται σε βιώσιμα επίπεδα, χειροτερεύει. Ουδείς κρατικός παράγοντας διεθνώς και καμία επιτροπή ανταγωνισμού δεν επιχειρεί ουσιαστική παρέμβαση για να σπάσει το άτυπο καρτέλ. Πρώτο αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι τα... διαβάστε περισσότερα στο Athensmagazine.gr