Έφτασε στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στην Κερατέα

Μάχη να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έφτασε στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στην Κερατέα

Στιγμές απόλυτης αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι της Κερατέας, με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το πρωί της Δευτέρας (16/8), με τις φλόγες να έχουν πλέον φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και οι εστίες είναι αρκετές, ενώ η εικόνα από το σημείο δείχνει τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα με τις ριπές του ανέμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις οικίες τους σε Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο. Η οδηγία που τους δόθηκε είναι να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Ανάβυσσο.

Η πυρκαγιά κατακαίει και χαμηλή βλάστηση με κατεύθυνση προς τον Εθνικό Δρυμό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της. Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του για τον Εθνικό Δρυμό: «Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, γιατί, αν και έχει ξανακαεί, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα».

Προβλήματα με την κυκλοφορία στην Κερατέα λόγω της φωτιάς

Εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε από νωρίς το πρωί στην Κερατέα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας. Μάλιστα όπως τόνισε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Μιλώντας και ο γιός της στον ΣΚΑΙ 100.3, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Συγκεκριμένα, αυτοί είναι οι δρόμοι οι οποίοι έχουν διακοπεί

  • Παλιά λεωφόρος Κερατέας-Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου
  • Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου
  • Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου
  • Ήδη έχουν εκκενωθεί μετά από μήνυμα του 112 οι οικισμοί Μαρκάτι και Συντερίνα.