«Τον "δολοφόνησαν", είναι άδικο» - Ξέσπασε η Βίκυ Σταμάτη για τον θάνατο του Άκη Τσοχατζόπουλου

«Δεν μπορώ να ξεχάσω την προηγούμενη μέρα όταν σκούπιζα τα δάκρυά του από τα μάτια του»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Τον

Συγκλονισμένη με τον θάνατο του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου δηλώνει η Βίκυ Σταμάτη, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ», εξήγησε πως ο αγαπημένος της πέθανε εξαιτίας όλων όσων είχαν συμβεί με την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Κουσουλός στο σχετικό ρεπορτάζ του: «Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Αυγούστου, όταν το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του πρώην υπουργού χτύπησε.

«Πρέπει άμεσα να έρθετε στο θεραπευτήριο. Ο σύζυγός σας δεν είναι καλά», ακούστηκε να λέει από την άλλη άκρη της γραμμής υπάλληλος του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου» στο οποίο νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα ο πρώην υπουργός μετά την αναγκαστική μεταφορά του (λόγω COVID-19) από το Σισμανόγλειο. Θυμίζουμε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στις 11:00.

Οι δηλώσει της Βίκυς Σταμάτη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

«Και όμως ο Άκης την τελευταία εβδομάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Είχε μεν την τραχειοτομή, αλλά επικοινωνούσαμε κανονικά. ∆εν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα την προηγούμενη μέρα όταν σκούπιζα τα δάκρυά του από τα μάτια του με μια γάζα. Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο. Τον δολοφόνησαν. Είναι άδικο αυτό που συνέβη», αναφέρει με τρεμάμενη φωνή η Βίκυ Σταμάτη, η οποία επαναφέρει στη μνήμη της τη στιγμή που έφτασε στην κλινική. «Τον είδα παγωμένο, είχε φύγει από τη ζωή. ∆εν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει.

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία στάθηκε «βράχος» όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του πρώην υπουργού, κάνει λόγο για «δολοφονία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την επιδείνωση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου κρυβόταν η μεγάλη αντιδικία η οποία υπήρχε με μέλη της οικογένειάς του και κυρίως την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και την εξαδέλφη του, Ελπινίκη.

Ως γνωστόν και όπως είχε αποκαλύψει η «Μ» πριν από λίγους μόλις μήνες, ο κλινήρης Άκης είχε καταφέρει να ηχογραφήσει ένα σύντομο μήνυμα αναφερόμενος στη σχέση με την εξαδέλφη του, εναντίον της οποίας είχε στραφεί και δικαστικά.

Βίκυ Σταμάτη Άκης Τσοχατζόπουλος

«Είμαι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην βουλευτής και υπουργός. Υπέστην δίωξη, bullying και εκδικήσεις. Ηθικές και πολιτικές. Με υπονόμευση από την εξαδέρφη μου και τους συνεργάτες της.

Σκοπός τους ήταν να βλάψουν τη γυναίκα μου, εμένα και τον γιο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη συγγενή του ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση (!) και υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη συμπεριφορά τους». Μάλιστα, μέσω εξωδίκου, ο πρώην υπουργός κατηγορούσε την Ελπινίκη Τσοχατζοπούλου ότι «από την εποχή που ήμουν υπουργός έως και σήμερα χρησιμοποιείτε το όνομά μου και τη μακρινή συγγένειά μας προκειμένου να προσπορίζεστε οφέλη τα οποία δεν σας ανήκουν», αλλά και ότι του έκλεψαν από ατζέντες μέχρι έπιπλα στο γραφείο της Κομνά Τράκα.

«Γνωρίζω, έχετε κλέψει τις ατζέντες μου (από το γραφείο των γραμματέων μου) και απευθύνεστε σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου για να πλουτίζετε, και προσωπικά μου αντικείμενα (έπιπλα, φακέλους, έγγραφα, υλικό του προσωπικού – ιστορικού αρχείου μου, αντικείμενα αξίας κ.λπ.) τα οποία ξέρω ότι άλλα είναι στο γκαράζ σας και άλλα τα έχετε πουλήσει. Μερικά από τα έγγραφα, δε, τα έχετε πουλήσει σε αντιπάλους μου.

Άλλωστε, δεν μπορώ να παραλείψω το “πλιάτσικο” που έχετε κάνει όχι μόνο στο γραφείο μου (κλειδιά του οποίου έχετε παρακρατήσει), αλλά και στο σπίτι μου (στη ∆. Αρεοπαγίτου). ∆εν ξεχνώ ότι χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα από τις ατζέντες μου, είχατε απευθυνθεί σε φίλο μου στην Κύπρο προκειμένου να του αποσπάσετε χρηματικά ποσά, δήθεν για θεραπεία μου, η οποία όμως κόστιζε 150 ευρώ μόνον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βίκυ Σταμάτη Μπαμ στο ρεπορτάζ

Τα συλλυπητήρια του Σημίτη στην οικογένεια του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης διαβίβασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άκη Τζοχατζόπουλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών την Παρασκευή 27/8.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου, διεκδίκησε το αξίωμα του πρωθυπουργού στη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά ενώ κατάφερε να υπερισχύσει στον πρώτο γύρο, με 53 ψήφους έναντι 50 του Γεράσιμου Αρσένη που ευνοείτο από τα προγνωστικά, στον δεύτερο γύρο συγκέντρωσε, επί συνόλου 167 βουλευτών, 75 ψήφους και ηττήθηκε από τον Κώστα Σημίτη που κέρδισε την ψήφο 86 βουλευτών, ενώ υπήρξαν και 6 λευκά ψηφοδέλτια.

Τα συλλυπητήρια του Σημίτη στην οικογένεια του Άκη Τσοχατζόπουλου