Κορωνοϊός: "Πράσινο φως" στην τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του με την πάροδο του χρόνου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων φαίνεται πως το εμβόλιο της Pfizer κατά τον κορωνοϊό έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα για αυτό και θα χρειαστεί πιθανότατα και τρίτη δόση.

Μειωμένη αποτελεσματικότητα έχει το mRNA εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον FDA, σε μια περίοδο που δέχεται πίεση από την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τη χορήγηση τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό από 16 ετών και άνω από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Η Pfizer αναφέρει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά τη δεύτερη αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%., ενισχύοντας την ανοσολογική απάντηση. Τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίοπεδα προστασίας», αναφέρει η εταιρεία διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα αντλήθηκαν την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου, κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα είχε ήδη καταστεί κυρίαρχη.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία «ζητά αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε άτομα άνω των 16 ετών». Στο μεταξύ, τρίτη δόση χρειάζεται να κάνουν σίγουρα και οι υγειονομικοί.

Κορωνοϊός: 'Πράσινο φως' στην τρίτη δόση του εμβολίου pfizer

Πέθανε ξαφνικά 16χρονος μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 16χρονου αγοριού στην Αρκαδία απο το χωριό Μαντέικα λίγα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό του.

Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί με το παιδί να εντοπίζεται νεκρό στο σπίτι του το πρωί της Δευτέρας από συγγενικό του πρόσωπο. Όπως αναφέρει το flamis.gr, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση ενώ φως στην αιτία του θανάτου του 16χρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Η οικογένεια τονίζει πως έφυγε ξαφνικά λίγο μετά την 1η δόση του εμβολίου και πενθεί τον αδόκητο χαμό του νεαρού αγοριού.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται», λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Αυτο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ειναι πως ορισμένοι λοιμωξιολόγοι βιάστηκαν να διαψεύσουν τη σύνδεση του θανάτου με το εμβόλιο. Δεν περίμεναν καν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

“Είναι fake news. Καμία σχέση. Κάποιοι άρχισαν να λένε διάφορα για τους δικούς τους λόγους. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κανείς νέος άνθρωπος δεν έχει πεθάνει από εμβόλιο MRNA. Σε όλον τον κόσμο” δήλωσε ο Πατρινός λοιμωξιολόγος Κώστας Χρυσανθόπουλος στον Σκάι Πάτρας. Η οικογένεια που θρηνεί “αρχισε να λέει διάφορα για δικους της λόγους” ενώ στο μεταξύ πέθανε 55χρονος πλήρως εμβολιασμένος στη Χαλκίδα.