Μετρό: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αλλά δεν θα κάνουν στάση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μετρό: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» ήδη από τις 17:00 λόγω της Συνόδου EUMED9 που λαμβάνει χώρα στο Σταύρος Νιάρχος. Θυμίζουμε πως οι αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό, έχουν γίνει γνωστές εδώ και αρκετή ώρα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αλλά δεν θα κάνουν στάση. Σημειώνεται ότι η είσοδος μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία είναι κλειστή από τις 14:00.

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού στο μετρό

  • Μείωση της πιθανότητας επιβίβασης ατόμων με συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης στα ΜΜΜ. Πριν από την επιβίβαση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιβατών και του προσωπικού για τα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 (πυρετός, βήχας, φαρυγγαλγία, καταβολή κ.ά.) και τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού.
  • Διασφάλιση προστασίας του προσωπικού μέσω εργασίας σε διακριτό χώρο/θάλαμο κατά προτίμηση πίσω από πλαστικό ή γυάλινο διαχωριστικό.
  • Χρήση ατομικού εξοπλισμού προστασίας (γάντια, μάσκα) από τον οδηγό, εκτός εάν αυτός βρίσκεται σε χωριστό θάλαμο με διαφανές πλαστικό/γυάλινο διαχωριστικό μέχρι την οροφή για την αποφυγή έκθεσης στους επιβάτες.

μετρό κορωνοϊός

  • Στις στάσεις και σταθμούς επιβίβασης και σε χώρους αναμονής επιβατών, πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αφίσες για την υπενθύμιση της αναγκαιότητας τήρησης της απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου (όταν χρησιμοποιείται μάσκα), των μέτρων υγιεινής, της υγιεινής των χεριών, της αποφυγής επαφής με ασθενείς και της σωστής χρήσης της μάσκας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες μέσα στα ΜΜΜ.
  • Επιμελής χρήση και απόρριψη της μάσκας.
  • Χρήση μάσκας και παροχή αυτής σε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΜ, οι οποίοι δεν βρίσκονται εντός χωριστού θαλάμου.
  • Διασφάλιση του αερισμού της άμαξας του τρένου, μετρό, λεωφορείου ή τρόλεϊ, μέσω ανοιχτών παραθύρων κάθε τύπου (π.χ. οροφής), και με ανεμιστήρες. Αποφυγή χρήσης ανακυκλωμένου αέρα μέσα σε αυτά.