Χωρίς παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και το Μέτσοβο

Πάνω από 60 τα ενεργά κρούσματα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χωρίς παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και το Μέτσοβο

Μία μία ανακοινώνονται οι ακυρώσεις στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού (δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη). Σειρά είχε αυτή τη φορά το Μέτσοβο, στο οποίο δε θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

«Αύριο θα έχουμε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα αποφασίσουμε τη ματαίωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα και με βάση το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη περιοχή μας θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις εκδηλώσεις που αφορούν την επέτειο απελευθέρωσης» τόνισε στο GRTimes o δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Να σημειωθεί, ότι το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο διατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή και οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στη χαλάρωση ακόμη και των βασικών μέτρων προστασίας.

Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε λόγω πένθους για τη Φώφη Γεννηματά η μαθητική παρέλαση

Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, μιας και πέφτει την μέρα κατά την οποία κηρύχθηκε εθνικό πένθος για την Φώφη Γεννηματά.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί και στις 14.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Στο μεταξύ, να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νομό Πέλλας αποφασίστηκε στο μεταξύ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού. Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

«Μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».