Επίθεση Θεόδωρου Βασιλακόπουλου: "Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και..." - Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας

Όλα όσα δήλωσε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επίθεση Θεόδωρου Βασιλακόπουλου:

O ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην Καλαμπάκα, όπου ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα επίθεσης δίνει τη δική του εκδοχή. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, πράγματι μία παρέα πνευμονολόγων μετέβη στην ταβέρνα του για φαγητό.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας το τραπέζι είχε κλείσει μία φαρμακευτική εταιρεία, η οποία και είχε διαβεβαιώσει ότι άπαντες ήταν εμβολιασμένοι, γι’ αυτό και δεν ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά τους.

Μάλιστα σημειώνει ότι όταν τελείωσαν το φαγητό τους, “συμβούλευσαν” τον ιδιοκτήτη να είναι πιο επιμελής στους ελέγχους.Κουβέντα στην κουβέντα και αφού ζητήθηκε από μέρος του προσωπικού να φύγουν, τότε στην έξοδο του καταστήματος έγινε μία φασαρία μεταξύ του κ. Βασιλακόπουλου και του ιδιοκτήτη του καταστήματος, σύμφωνα με την εκδοχή του τελευταίου. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που μετέβη στον χώρο και έκανε ελέγχους στους θαμώνες του εστιατορίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν όλοι εμβολιασμένοι.

Σε νέες δηλώσεις του, ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε ότι “δεν έχω καμία διάθεση να εκδικηθώ ή να τιμωρήσω τον οποιονδήποτε, δεν πρόκειται να υποβάλω μήνυση στους ανθρώπους που έκαναν όσα έκαναν εναντίον μου, ο στόχος της δημόσιας παρέμβασής μου δεν είναι να δικαιωθώ, τιμωρώντας τον μαγαζάτορα και αυτούς που μου επιτέθηκαν, είναι να ευαισθητοποιήσω την ελληνική κοινωνία ότι πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε με ηρεμία και να ακολουθήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

Οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην οποία δέχτηκε επίθεση ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

«Με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια…»

Για την αναστολή των υγειονομικών μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως είναι καθήκον των υγειονομικών να εμβολιαστούν.

«Ειλικρινώς, έχω μεγάλη απορία, με ποιο επιχείρημα οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι μεταφέροντας έναν ασθενή με κορωνοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά την οικογένειά τους; Ειλικρινά, για το καλό το δικό τους, δεν πρέπει να είναι προστατευμένοι;», αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος.«Δεν θα ήθελα ούτε ένας υγειονομικός να βγει σε αναστολή εργασίας. Το μόνο απλό είναι να κάνει ένα τσιμπηματάκι. Η πληροφορόρηση που πρέπει να έχουμε πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς, όχι από το ίντερνετ».

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην τηλεοπτική διαμάχη που είχε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Ιδιαίτερα, τόνισε ξανά πως το εμβόλιο είναι εκείνο που παρέχει προστασία έναντι του κοροναϊού.

«Βγήκα με ένα συνάδελφο, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανοσία που αφήνει η φυσική λοίμωξη είναι πιο ισχυρή από το εμβόλιο. Υπάρχει μεγάλο ποστ του ΠΟΥ που λέει ακριβώς το αντίθετο, ότι είσαι πολύ πιο προστατευμένος αν έχεις κάνει το εμβόλιο. Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία».