Θετικοί στον κορωνοϊό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του, Εμινέ

Νοσούν με ήπια συμπτώματα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετικοί στον κορωνοϊό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του, Εμινέ

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στo Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Εμινέ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Σήμερα, το αποτέλεσμα του τεστ που κάναμε εγώ και η σύζυγός μου ύστερα από ελαφρά συμπτώματα, ήταν θετικό. Ευτυχώς νοσούμε ήπια και όπως πληροφορηθήκαμε έχουμε τη μετάλλαξη Όμικρον. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το σπίτι. Προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ την ίδια στιγμή αλλάζουν τα δεδομένα για την είσοδο στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταϊγίπ Έρντογαν είναι Τούρκος πολιτικός τουρκικής, λαζικής και γεωργιανής καταγωγής, πρόεδρος της Τουρκίας από τον Αύγουστο του 2014. Διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός της χώρας από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, ενώ υπηρέτησε και ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης (1994 - 1998). Υπήρξε ο Ιδρυτής και πρώτος αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Με τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 ο Έρντογαν έγινε ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που εκλέχθηκε από το λαό, μετά τον Αμπντουλλάχ Γκιούλ.

Ο Έρντογαν είναι γνωστός για τις συντηρητικές του θέσεις στο θέμα των σχέσεων Κράτους και Ισλαμικής θρησκείας, οι οποίες οδήγησαν στις αιματηρές διαδηλώσεις στην Τουρκία το 2013, την υιοθέτηση των θέσεων του Νέο-Οθωμανισμού στην εξωτερική πολιτική, τη σύγκρουσή του με τον Στρατό της χώρας και την αναπτυξιακή του οικονομική πολιτική, που τον βοήθησε να έχει μια άνετη πολιτική επικράτηση στις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Επί των ημερών του η Τουρκία ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 45 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα της για αυτό.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του Ακσαράι, η οποία σήμερα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά (ως Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών).

Στα νιάτα του υπήρξε και ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα της πόλης. Προς τιμή του το στάδιο της γειτονιάς του Κασίμπασα, έδρα της τοπικής ομάδας Κασίμπασα Σπορ Κουλουμπού, έχει πάρει το όνομα του.