Δολοφονία Άλκη: Νέα τροπή στην υπόθεση - Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τι έχει συμβεί;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Δολοφονία Άλκη: Νέα τροπή στην υπόθεση - Η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού με αφορμή οπαδικά κίνητρα, μετά και από την αποκάλυψη ότι βρέθηκε ένα νέο φονικό όπλο στο ΙΧ του 12ου εμπλεκομένου. Σήμερα 15/2, έγινε γνωστή η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, με την οποία ζητά την ταχεία ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, Βασίλης Πιλώτας, έχει αναγγείλει την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή, βάζοντας την σε προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων, τονίζοντας, επιπλέον, ότι πρέπει να ερευνηθεί ρητά και σε βάθος.

Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πιλώτα για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία.

Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης,

στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σχετικά με τις εξελίξεις

Αποκαλύψεις για την δολοφονία του άτυχου Άλκη έκανε σήμερα στο "Καλημέρα Ελλάδα" ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ανακοινωθούν επίσημα μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο Αλέξης Κούγιας να σημειωθεί πώς τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται συχνά καλεσμένος σε ενημερωτικές εκπομπές, καθώς εκτός από το φλέγον ζήτημα που είναι η εξιχνίαση της δολοφονίας του Άλκη, είναι δικηγόρος υπεράσπισης και στη δίκη του Δημήτρη Λίγνάδη που διεξάγεται αυτές τις ημέρες.

Το πρωί της Παρασκευής 11/2, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αυτοκίνητα με τα άτομα που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου, δεν ήταν τρία αλλά τέσσερα.

Εάν ισχύει αυτό, θα προκύψει από τον έλεγχο των καμερών, είπε ο δικηγόρος.