Υπόθεση παιδοφιλίας γνωστού ντράμερ: «Υπάρχει ένας κοινός τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόταν τα θύματα»

Τι ανέφερε ο δικηγόρος των θυμάτων στο Χαμογέλα και πάλι

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Υπόθεση παιδοφιλίας γνωστού ντράμερ: «Υπάρχει ένας κοινός τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόταν τα θύματα»

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ που όπως φέρεται να ασέλγησε σε μικρό κορίτσι. Για σεξουαλική κακοποίηση από ακόμα πέντε γυναίκες, κατηγορείται εξίσου.

Ο δικηγόρος των καταγγελλουσών, Παναγιώτης Παπαϊωάννου μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» το πρωί της Κυριακή; 20/2 για τις νέες καταγγελίες και μηνύσεις σε βάρος του ντράμερ.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου των καταγγελουσών στο Χαμογέλα και πάλι

«Υπάρχει ένας κοινός τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόταν τα θύματα ο ντράμερ. Οι ιστορίες δεν έιναι κοινές αλλά υπάρχουν κοινά σημεία. Οι καταγγέλλουσες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Θα γίνει ταχύτατη διενέργεια της προανάκρισης. Στο γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος ο ντράμερ, υπάρχουν κενά στην δικαιοσύνη τα οποία επιτρέπουν στον κατηγορούμενο κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν πρέπει να λειτουργούμε γραφειοκρατικά σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί αποθαρρύνονται τα θύματα, και ειδικά τα ανήλικα θύματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαϊωάννου.

«Το ζητούμενο είναι ότι όσοι έχουν ανακαλέσει αξιόποινα γεγονότα να βγουν να μιλήσουν, για να επισπευθούν οι δικαστικές διαδικασίες», πρόσθεσε.

Το ξέσπασμα του Στόκα με την υπόθεση του ντράμερ

Στο σάλο που δημιουργήθηκε για την υπόθεση του ντράμερ των Πυξ λαξ που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια πρωτόδικα για παιδοφιλία θέλησε να τοποθετηθεί ο Μπάμπης Στόκας, μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση.

«Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας ή η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της δημοσιότητας χρησιμοποιώντας το όνομα της μπάντας, θα πούμε δυο τελευταία λόγια και θα τελειώσουμε μ’ όλη αυτή την παράνοια .

Από τη στιγμή που πριν λίγες μέρες μάθαμε γι αυτή την θλιβερή ιστορία έχουμε συγκλονιστεί ως άνθρωποι και ως γονείς στον υπερθετικό βαθμό. Όπως και κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι ανάλογο και πάντοτε τασσόμασταν με τα θύματα κι όχι με τους θύτες. Από ‘κει και πέρα δεν θα απολογηθούμε στον κάθε άρρωστο του πληκτρολογίου για τις τυχόν πράξεις όλων των πρώην συνεργατών, των κηπουρών ή των υδραυλικών που κατά καιρούς έχουν περάσει δίπλα μας… Εμείς κάναμε μουσική παρθένα και αγνά. Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μουσική.

Η μπάντα αυτή ξεκίνησε από υπόγεια και μικρά μουσικά καφέ χτίζοντας μια σχέση σεβασμού με τον κόσμο μέχρι να φτάσει να παίξει στο Ολυμπιακό στάδιο. Δεν έγινε φορετή από κανένα ευγενικό χορηγό… Και δεν θα ανεχτεί από δω και μπρος να γίνεται σύνδεση του ονόματος της με τέτοιες ειδεχθείς κι αποκρουστικές πράξεις για να υπάρχουν νούμερα και λάϊκ ή για να συγκαλυφθούν αλλά θέματα από το φως της δημοσιότητας.

Από χρέος προς τον εαυτό μας την ιστορία μας, τους νυν συνεργάτες μας, τον αληθινό ντράμερ μας εδώ και χρόνια που είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και άνθρωπος, όποιος ξανασυνδέσει ή υπονοήσει σύνδεση του ονόματος του συγκροτήματος με οποιαδήποτε τέτοια ειδεχθή πράξη που καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να γνωρίζουμε θα μας βρει απέναντι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ήδη έχει δρομολογηθεί η νομική μας προστασία .Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα τραγούδια στη μουσική στους ερωτευμένους ανθρώπους στα συναισθήματα στην ανθρωπιά.

Κι ένα τραγούδι για μια διάφανη αγάπη…» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Στόκας.

Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας η η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της...

Posted by Babis Stokas - Μπάμπης Στόκας on Monday, February 14, 2022