Αργίες 2022: Πότε πέφτει το Πάσχα;

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αργίες 2022: Πότε πέφτει το Πάσχα;

Μπορεί να είναι ακόμη Μάρτιος ωστόσο είναι αρκετοί αυτοί που αναζητούν ήδη πότε πέφτει το Πάσχα, αλλά και όλες οι αργίες του 2022. Έτσι λοιπόν μετά από την αναζήτησή της σας βρήκαμε την ημερομηνία όπου είναι την Κυριακή 24 Απριλίου. Δείτε εδώ επίσης τις νέες ανακοινώσεις για τους δικαιούχους για το επίδομα του Πάσχα

Όλες οι αργίες του 2022

  • Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, Δευτέρα
  • Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25η Μαρτίου 2022, Παρασκευή
  • Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022
  • Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022
  • Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022
  • Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου 2022
  • Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2022 Κυριακή (ενδέχεται να μεταφερθεί)
  • Αγίου Πνεύματος 13 Ιουνίου 2022, Δευτέρα
  • Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2022, Δευτέρα
  • 28η Οκτωβρίου 2022, Παρασκευή
  • Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2022, Κυριακή
  • Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2022, Δευτέρα.

Τα μυστικά για να έχετε ένα λαχταριστό αρνί στο τραπέζι σας τον Πάσχα

Αφού σας δώσαμε την καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τώρα θα σας αποκαλύψουμε και τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν βάλετε το αρνί πάνω στην σούβλα.

Η αγορά του αρνιού

  • Προτιμότερο είναι το αρνί που θα διαλέξουμε να είναι μέχρι 12-13 κιλά και να είναι κατά προτίμηση θηλυκό γιατί έχει πιο διακριτική μυρωδιά και είναι πιο τρυφερό το κρέας του. Αν είναι πάνω από 13 κιλά προσέχουμε να μην έχει παχύ στρώμα λίπους. Παρατηρούμε το λίπος που έχουν τα νεφρά γύρω γύρω. Όσο πιο παχύ το αρνί τόσο πιο καλυμμένα με λίπος θα είναι τα νεφρά του.
  • Το χρώμα του κρέατος του αρνιού, πρέπει να είναι απαλό ροζ-καφέ, δεν πρέπει να είναι κόκκινο ή γκρίζο. Όσο πιο νεαρό είναι το ζώο τόσο πιο απαλό είναι το χρώμα του και πιο τρυφερή η υφή του. Τα εντόσθια πρέπει να έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Το μεγαλύτερο σε ηλικία αρνί ή το πιο γυμνασμένο με μεγάλη κινητικότητα, έχει σαν συνέπεια πιο σκούρο χρώμα στο κρέας.
  • Το λίπος πρέπει να έχει ανοιχτό άσπρο χρώμα, να είναι σφιχτό στην υφή και γυαλιστερό στην όψη, με αρκετή υγρασία και δεν πρέπει να κιτρινίζει.
  • Λίγες γραμμές λεπτού πάχους (νερά μαρμάρου) πρέπει να διατρέχουν το κρέας, δηλαδή πολύ λιγότερες από ότι συναντούμε στο μοσχαρίσιο κρέας.
  • Επίσης τα κόκκαλα που φαίνονται, πρέπει να έχουν απαλό ροζ χρώμα. Εάν τα κόκκαλα είναι άσπρα τότε το κρέας δεν θα είναι τρυφερό, γιατί είναι ένα δείγμα ότι πρόκειται για μεγάλο σε ηλικία ζώο και θα είναι πολύ πιο σκληρό το κρέας του.

Σε γενικές γραμμές μην ξεχνάτε για το αρνί στη σούβλα τα παρακάτω:

  • Καθαρίζουμε καλά την σούβλα πριν το ψήσιμο.
  • Κάνουμε καλό αλατοπιπέρωμα μέσα κι έξω.
  • Δεν βάζουμε ποτέ λεμόνι γιατί σφίγγει το κρέας.
  • Αν ψήσουμε στο έδαφος, δεν ξεχνάμε τους ειδικούς πασσάλους και να καθαρίσουμε τα φρόκαλα και τα ξερόχορτα.
  • Ψήνουμε σταθερά ψηλά χωρίς φωτιά κάτω από την κοιλιά.
  • Ψήνουμε γύρω στις 4 ώρες, όταν το αρνί είναι 12 κιλά ανάλογα με το πάχος του αρνιού και πάντα ελέγχοντας τη δύναμη της φωτιάς.
  • Δεν κόβουμε και δεν τρυπάμε το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος γιατί χάνει ζουμιά.

Διαβάστε περισσότερα: Argiro.gr