Πάτρα: Αυτό είναι το κοινό σημείο στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των κοριτσιών που προβληματίζει τις Αρχές

Φτάνει προς το τέλος της η υπόθεση...

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Πάτρα: Αυτό είναι το κοινό σημείο στις ιατροδικαστικές εκθέσεις των κοριτσιών που προβληματίζει τις Αρχές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα και όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Την ίδια ώρα που η μητέρα αποφάσισε να αλλάξει τον δικηγόρο της και να προσλάβει για την εκπροσώπηση της μεριάς της, τον Απόστολο Λύτρα, η εκπομπή Πρωινό το πρωί της Τετάρτης 9/3 έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη που αφορά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών.

Ανατροπή για άλλη μια φορά στην υπόθεση της Πάτρας που προκαλεί προβληματισμό

«Σήμερα θα κάνουμε μια μεγάλη αποκάλυψη, ένα πράγμα που για πρώτη φορά έχει ακουστεί στην ιστορία θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, δεν ξέρω τώρα πώς να το πούμε, γιατί δεν έχει αποδειχτεί αν είναι δολοφονία ή όχι. Όλοι φανταζόμαστε και εικάζουμε πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάς της Κέλλυς Χεινοπώρου, υπάρχουν κάποια κοινά σημεία μεταξύ των εκθέσεων των δύο εκ των τριών κοριτσιών και πιο συγκεκριμένα κάποιες κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου.

Οι εξελίξεις με τον θάνατο της 9χρονης στην Πάτρα

Ο πρώτος κύλκλος καταθέσεων των γιατρών που ασχολήθηκαν με την 9χρονη που έχασε ξαφνικά τη ζωή της στην Πάτρα ολοκληρώνεται σιγά σιγά και το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθούν σημαντικές απαντήσεις για τους θανάτους των παιδιών.

Την ίδια στιγμή, οι τοξικολογικές εξετάσεις των οποίων τα αποτελέσματα θα ολοκληρωθούν σύντομα, θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές προκειμένου να συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Το σίγουρο είναι ότι με αφετηρία τον θάνατο της 9χρονης και οι άλλοι δύο θάνατοι θα «ξεσκονιστούν», αφού οι συμπτώσεις είναι πολλές, τα ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις περισσότερα και ο πόνος της οικογένειας των τριών παιδιών που «έφυγαν» έτσι ξαφνικά, ανείπωτος (δείτε εδώ την αποκάλυψη της γυναίκας που μίλαγε με τη μητέρα την ώρα που έπαθε ανακοπή η 9χρονη).

Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν στο γιατί τα άλλα δύο παιδιά και η 9χρονη από την Πάτρα χάθηκαν μέσα σε δύο χρόνια. Η έρευνα που έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών έχει ως βασικό ζητούμενο να διαπιστωθεί αν έφταιξαν κάποιοι για τον θάνατο των παιδιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ανθρωποκτονιών οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της 9χρονης, στις 29 Ιανουαρίου, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Έτσι, ξεκίνησαν να καταθέτουν σε πρώτη φάση όσοι γιατροί ασχολήθηκαν με το πρόβλημα υγείας του παιδιού. Πρόκειται για 20 γιατρούς που εργάζονται σε πέντε νοσοκομεία, σε Αθήνα και Πάτρα.