Κακοκαιρία Φίλιππος: Έκτακτο δελτίο καιρού

Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Φίλιππος: Έκτακτο δελτίο καιρού

Η πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες είναι γεγονός καθώς ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού μιας και αναμένονται χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναρωτιούνται για το που θα είναι οι χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία Φίλιππος - Εξελίξεις

Που θα έχουμε χιονοπτώσεις;

Έτσι, λοιπόν αναμένονται στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα ενώ από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά

Να τονίσουμε ότι θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτη.

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα οχήματα - Από πότε θα ισχύσει;

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά -με υπουργική απόφαση- στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100 ανακοίνωσε επίσης ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr