Πρόστιμο 674.000 ευρώ σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πρόστιμο 674.000 ευρώ σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον ρόλο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επέβαλε πρόστιμο 674.000 ευρώ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ και αιτία είναι η αισχροκέρδεια και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

Πρόστιμο σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Ύστερα από έλεγχο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) αποκαλύφθηκε πως πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Δεν μας επιτρέπει ο νόμος να λέμε το όνομα της αλυσίδας (σ.σ.: που διαπράττει κερδοσκοπία) διότι κάθε διοικητική πράξη μπορεί να προσβληθεί στο δικαστήριο. Αν εγώ πω το όνομα της αλυσίδας αλλά η δικαιοσύνη πει ότι το πρόστιμο δεν έπρεπε να μπει, για τους Χ λόγους που θα κρίνει το δικαστήριο, η εταιρία αυτή θα μπορεί να κυνηγάει και εμένα και το κράτος στα δικαστήρια. Βάζουμε πρόστιμο και αν συνεχίσει, θα ξανακάνουμε έλεγχο, το πρόστιμο διπλασιάζεται και μετά τριπλασιάζεται και μετά τετραπλασιάζεται. Μπορούμε να εξετάσουμε τη δημοσιοποίηση σε περίπτωση υποτροπής της ίδιας επιχείρησης».

Λίγο καιρό πριν μία επίσης μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έφαγε πρόστιμο 140.000 ευρώ επειδή...

Την ώρα που τα Lidl μοίραζαν συνολικά 80.000 ευρώ με διαγωνισμό τους σάλος είχε προκληθεί με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ καθώς της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».