Πάτρα: Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Στέλνονται δείγματα στο εργαστήριο του ΑΠΘ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Μετά τις νέες εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας, που θέλουν την μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει δολοφονήσει την κόρη της Τζωρτζίνα, μπήκαν οι υποθέσεις και των άλλων παιδιών στο «μικροσκόπιο» των ερευνών. (Πολλές φήμες κυκλοφορούν ήδη για τη σχέση του ζευγαριού με τα κορίτσια)

Σημειώνεται ότι ο θάνατος του τρίτου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, θεωρείται ότι προήλθε από την 100% θανατηφόρα δόση κεταμίνης που εντοπίστηκε στον οργανισμό της και ανιχνεύτηκε από την περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων.

Εντατικοποιούνται οι έρευνες και για τα άλλα δύο παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, το οποίο ανέλαβε την επιβεβαίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και την ποσοτική εκτίμηση της κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, είναι έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά και στην λύση της υπόθεσης των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, που απεβίωσαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι απαραίτητο και επιβάλλεται η συμπληρωματική εξέταση οποιουδήποτε διαθέσιμου βιολογικού δείγματος. Το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τη τεχνογνωσία που διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό, είναι σε θέση να αναλύσει, τόσο τμήματα των ιστών των δύο παιδιών όσο και τα δείγματα που μπορεί να υπάρχουν εκεί που έγιναν οι ιστιολογικές εξετάσεις από τους παθολογοανατόμους. Δηλαδή, τους ιστούς που βρίσκονται στην φορμόλη όσο και την ίδια την φορμόλη, εφόσον, φυσικά, ισχύουν οι πληροφορίες ότι τα δείγματα έχουν κρατηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση και την αποστολή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν έχει ζητηθεί από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης επιπλέον βοήθεια στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης, ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανόν να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ανάλογα και με την πορεία των ερευνών. Αυτό που αναμένεται να ερευνηθεί από τις συμπληρωματικές εξετάσεις και τις αναλύσεις, είναι εάν είχε χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά η ουσία της κεταμίνης και να εξεταστεί αν προκύπτουν περισσότερα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δύσκολης υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι επιστήμονες του εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον έμπειρο καθηγητή – ιατροδικαστή Νίκο Ράικο, έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να ρίξουν «φως» σε πολλές πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν τη χώρα μας. Επίσης, η συνεργασία τους με το εργαστήριο Αθηνών, «είναι άμεση, διαρκής και το κυριότερο αποτελεσματική, με πολύ γρήγορα αποτελέσματα», όπως λένε ιατροδικαστικές πηγές στο protothema.gr.

Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο - Από τον Δουρή στην Άννυ

Από τον Μανώλη Δουρή που αργότερα βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του έως την Καλλιόπη Αναγνωστίδου που μετά από 7 απόπειρες αυτοκτονίας έσφαξε με κουζινομάχαιρο το τριών ετών γιο της.

Ο Γιώργος Μεταξάκης επίσης που έπνιξε τα τρία παιδιά του για να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του, αλλά και η τραγική υπόθεση της 4χρονης Άννυ που ο πατέρας της την τεμάχισε.