Νοσοκομείο Παπανικολάου: Πως προκλήθηκε η φωτιά;

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νοσοκομείο Παπανικολάου: Πως προκλήθηκε η φωτιά;

Λίγες ώρες πριν, ξέσπασε φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και μέχρι αυτή τη στιγμή τα αίτια ήταν άγνωστα. Η φωτιά ξέσπασε στην πτέρυγα που φιλοξενούνται και αναρρώνουν ασθενείς που νοσούν από τον ιό του κορωνοϊού και φημολογούνταν πως προκλήθηκε από κάποιον ασθενή.

Πως προκλήθηκε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου;

Όταν, λοιπόν, ασθενής με covid άναψε τσιγάρο δίπλα στις φιάλες οξυγόνου, προκάλεσε έκρηξη μέσα στο θάλαμο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε πρόβλημα το οποίο έφτασε μέχρι και στο σύστημα οξυγόνου του νοσοκομείου.

Ο ασθενής, όμως, από τον οποίο προκλήθηκε η πυρκαγιά, δεν είναι γνωστό έαν βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν δύο βαριά τραυματίες με πολλαπλά εγκαύματα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Γ' ΜΕΘ, ωστόσο είναι δύσκολη η διαχείρισή τους γιατί έχουν και κόβιντ. Τα εξωτερικά ιατρεία έκλεισαν για να μεταφερθούν εκεί ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς η πτέρυγα Covid έχει εκκενωθεί πλήρως.

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, οι οποίοι παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης και εξαιτίας του καπνού., ενώ από την πυροσβεστική υπηρεσία μεταφέρθηκαν 35 ασθενείς που κρίθηκε αναγκαίο ώστε να μην κινδυνέψουν από τον πυκνό καπνό που υπήρχε στο κτήριο λόγω της πυρκαγιάς. Από τον πρώτο όροφο μεταφέρθηκαν 23 ασθενείς και από τον τρίτο 12.

Εντοπίστηκε ένας νεκρός

Τραγική εξέλιξη είχε η υπόθεση της φωτιάς που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε ένα απανθρακωμένο άτομο εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στο χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας γιατρός και μία ειδικευόμενη είχαν εγκλωβιστεί στο γραφείο τους, ενώ στον διάδρομο υπήρχε πυκνός καπνός και δεν μπορούσαν να τους προσεγγίσουν.

Αρκετοί ασθενείς και γιατροί είχαν βγει στα μπαλκόνια του κτηρίου. Την ίδια ώρα πυροσβέστες επιχειρούσαν για τον απεγκλωβισμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην κλινική και αδυνατούσαν να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.