Πάτρα: «Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο...» - Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας

Στα τέλη Μαϊου το πόρισμα των ιατροδικαστών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο...» - Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας

Η αγωνία συνεχίζεται καθημερινά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρα και των θάνατο των τριών κοριτσιών. Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, έρχεται με νέες αποκαλύψεις στο «Βήμα της Κυριακής» για τον θάνατο της Ίριδας, για το πιο κρίσιμο ιατροδικαστικό στοιχείο τα πλακίδια θανάτου του 6 μηνών μωρού που θα δείξουν εάν έπασχε από τη σπάνια ασθένεια.

Μεγάλες ανατροπές με το θάνατο της Ίριδας

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τα πλακίδια αυτά θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα από το παθολογοανατομικό εργαστήριο των Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Σημειώνεται πως το εν λόγω εργαστήριο είχε αποφανθεί πως η Ίριδα έπασχε από σπάνιο νόσημα της καρδιάς, πόρισμα που έδωσε την εντύπωση πως τα τρία παιδιά είχαν κάποιο κληρονομικό πρόβλημα στην καρδιά.

Οι δύο ιατροδικαστές, Καρακούκης και Καλόγριας απορρίπτουν τη γνωμάτευση του εν λόγω εργαστηρίου. Τα πλακίδια θα εξετασθούν εκ νέου και εάν αποδειχθεί πως η Ίριδα δεν έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου, «ανοίγει ο δρόμος» που θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση πως η Ίριδα υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη -Καλόγρια έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις στα αίτια θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, το Μάρτιο του 2021. Η Πισπιρίγκου και η αδελφή της κάλεσαν το ΕΚΑΒ, χωρίς να τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

«Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος έπρεπε να κληθεί η αστυνομία, η αστυνομία να καλέσει τον ιατροδικαστή και να γίνουν τα πάντα εντός του σπιτιού και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός. Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ώρα θανάτου και η αυτοψία» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Μετά το θάνατο της Ίριδας ήταν όλοι υποψιασμένοι και ο εισαγγελέας ο κ. Μπισμπίκης και ο ιατροδικαστής ωστόσο δυστυχώς φτιάσαμε μέχρι ενός σημείου» ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου ζήτησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, αφού όπως είπε ένα 20 % αυτού δεν έχει γίνει. «Μελετώντας τη δικογραφία, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι έχει γίνει δύο φορές γονιδιακός έλεγχος. Έχει ερευνηθεί το 80% των γονιδίων και θα ζητήσουμε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου για να δούμε εάν θα προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό το 20% μπορεί να ανατρέψει την παρούσα εικόνα» δήλωσε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα για τεστ DNA, για τεστ πατρότητας σε Ίριδα και Μαλένα ώστε να αποδειχτεί εάν είναι δικά του παιδιά. Είναι έτοιμη να δεχτεί ένα τεστ πατρότητας, θα είναι θετικός για αυτήν ο έλεγχος και επιφυλάσσεται σε κάθε νόμιμο δικαίωμα στη συνέχεια για τη μνήμη των παιδιών της.

Στη δημοσιότητα τα μηνύματα που έστελνε η Πισπιρίγκου στους γιατρούς πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας

Τα συγκεκριμένα μηνύματα στάλθηκαν τον Ιούνιο του 2021, όταν η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν ακόμη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Η Πισπιρίγκου έγραφε στους γιατρούς: «Και ό,τι περνάει από το χέρι θα το κάνουμε για να το έχει και ειλικρινά σας μιλάω ας ακούσω μια φορά να με λέει μαμά ξανά και δε θέλω τίποτα άλλο….».

Εκείνη την περίοδο σημειώνεται πως υπήρχαν καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών πως η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφάνιζε μία παντελώς αδιάφορη στάση και υποκριτική.