Πάτρα: Μέσα στην εβδομάδα η εκταφή της σπιτονοικοκυράς - Καταιγιστικές εξελίξεις

«Το ζευγάρι έλεγε ότι πέθανε από σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ η γυναίκα ήταν...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Μέσα στην εβδομάδα η εκταφή της σπιτονοικοκυράς - Καταιγιστικές εξελίξεις

Πριν από μερικές ώρες, ο δικηγόρος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, έστειλε εξώδικο στο ζευγάρι και τους απαγορεύει την είσοδο στο οίκημα της γυναίκας.

Ο ίδιος μάλιστα μίλησε το πρωί της Δευτέρας 2/5 στην εκπομπή Mega Καλημέρα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο εν λόγω εξώδικο.

Εξώδικο σε Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη έστειλε ο δικηγόρος της σπιτονοικοκυράς

«Αφορά στην απαγόρευση εισόδου ατόμων που διέμεναν στο ακίνητο, για εμάς παρανόμως, διότι οι μόνοι νόμιμοι κληρονόμοι που έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στο ακίνητο είναι οι συγγενείς της αείμνηστης Κούτρα Ευγενίας. Απαγορεύουμε την είσοδο χωρίς τη δική μας παρουσία, για να πάρει τα πράγματά του το ζευγάρι και αναζητούμε τα σπαθιά που υπάρχουν μέσα και ανήκαν στον πατέρα της Ευγενίας Κούτρα, και έχουν αξία περίπου 10.000 έκαστο.

Απαγορεύεται η είσοδος σε όλο το ακίνητο, όχι μόνο στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς. Έχω μιλήσει με τον εκπρόσωπο του Μάνου Δασκαλάκη και μου είπε ότι ο εντολέας του δεν έχει κάποια απαίτηση από αυτό το σπίτι γιατί έχει πάρει όλα του τα προσωπικά αντικείμενα.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν προετοιμάσει το έδαφος ενώ τα ενοίκια, δεν μας έχουν απαντήσει, γιατί δε τα πλήρωναν, καθώς υπήρχαν χρήματα για να αποπληρωθούν. Για το θέμα των λιρών, το είχε πει ένας ιδιωτικός ερευνητής δεν έχω ενημέρωση. Ο κ. Δασκαλάκης, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ενώ παράλληλα έμενε στο σπίτι. Το σπίτι είναι σφραγισμένο από την αστυνομία και οι μόνοι που έχουν κλειδιά είναι η οικογένεια Δασκαλάκη. Η εκταφή της σπιτονοικοκυράς θα γίνει μέσα στη βδομάδα. Έχουν αποδοθεί με λανθασμένο τρόπο από το ζεύγος Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου τα αίτια θανάτου της Ευγενίας Κούτρα. Το ζευγάρι έλεγε ότι πέθανε από σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ η γυναίκα ήταν παρατημένη και πέθανε από σήψη. Μέσα στη βδομάδα θα υπάρχουν νεότερα και για τις τραπεζικούς λογαριασμούς», κατέληξε.

Μέχρι του τέλος του Μάη θα έχει τελειώσει το θέμα με τους θανάτους των 3 παιδιών

Στο ΣΚΑΙ μίλησαν ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων αλλά και ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, οι οποίοι αναφέρθηκε στις αστοχίες στα πρώτα πορίσματα των νεκρών παιδιών από την Πάτρα, για τα οποία μίλησε και η υπάλληλος του κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, «από τα ευρήματα που έχουμε υπάρχουν σοβαρές αστοχίες στα πρώτα πορίσματα» και γι’ αυτό θα φέρουν ανατροπές τα νέα πορίσματα. Εξήγησε πως ενώ οι ιατροδικαστές κατέγραψαν τα ευρήματα σωστά, τα ερμήνευσαν λανθασμένα και δεν άφησαν περιθώρια να εξεταστούν περαιτέρω οι υποθέσεις.

Τόνισε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα. Ο Σταύρος Μπαλάσκας από την πλευρά της αστυνομίας εκτίμησε ότι η κατάσταση θα έχει τελειώσει μέχρι τέλος του μήνα και όσοι εμπλέκονται θα συλληφθούν άμεσα.

Για το Μάνο Δασκαλάκη είπε ότι η επιλογή του να απομακρυνθεί από τη δημοσιότητα δε μπορεί να τον καταστήσει «αόρατο», «αν τον χρειαστεί η ΕΛΑΣ θα τον έχει». Όσον αφορά τις κατηγορίες της Ρούλας Πισπιρίγκου προς τους γιατρούς, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει γιατρός που θα χορηγούσε 15 φιαλίδια κεταμίνης» στο παιδί.