Δίκη Τοπαλούδη: Πόσα χρόνια θα μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι και βιαστές της Ελένης

«Παρακαλώ περάστε έξω, δεν θα αντέξετε»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Το πρωί της Παρασκευής 20/5 τελειώνη το δράμα της οικογένεια Τοπαλούδη, καθώς οι δύο βιαστές και δολοφόνοι από την Ρόδο, καταδικάστηκαν σε ισόβια συν 15 χρόνια, ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Η ποινή είναι ακριβώς ίδια με την πρωτόδικη απόφαση και σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ανώτατη εκ του νόμου προβλεπόμενη ποινή.

Καταδικάστηκαν οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης επί των ποινών η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν οι συγγενείς της φοιτήτριας.

Πρόεδρος: Παρακαλώ ας περάσετε επειδή δεν θα αντέξετε.

Με την ανακοίνωση της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα «Μπράβο, μπράβο»

Πρόεδρος: παρακαλώ, δεν είμαστε σε θέατρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης και την αποχώρηση της έδρας το ακροατήριο άρχισε ξανά να χειροκροτεί, φωνάζοντας

«Καμία άλλη δολοφονημένη, να μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη».

Nωρίτερα ομόφωνα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους τους δυο κατηγορούμενους για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μάλιστα το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

«Θα ήθελα πραγματικά ισόβια, όχι ποινές "χάδια"»

Η δίκη για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίστηκε για άλλη μία ημέρα και την Πέμπτη 12/5, αφού η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύοκατηγορούμενων χωρίς ελαφρυντικά, η μητέρα της αδικοχαμένης μίλησε στους δημοσιογράφους και προχώρησε σε δηλώσεις για την ποινή που τους υποβλήθηκε, αλλά και τις ποινές γενικότερα που αποδίδονται σε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Η μητέρα του θύματος θεωρεί πως είναι άδικο τα ισόβια να είναι μόνο 16 χρόνια φυλάκισης, διότι για μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της αυτό το χρονικό διάστημα δεν ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο τον πόνο που αισθάνεται για την απώλεια του παιδιού της.

Ανέφερε, ακόμη, πως θα ήθελε να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τις μητέρες και άλλων θυμάτων ώστε να μπορέσει να γίνει ένα βήμα για μία πιο δίκαιη κοινωνία.

«Εγώ θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν», είπε αρχικά.

«Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα! Κάθε μήνα σχεδόν, δολοφονείται και μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα…», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ.

Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Εσωτερική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εξωτερική φωτογραφία: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)