Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον 4 - Προειδοποιεί η Παγώνη

Ανεβάζει μέχρι και 40 πυρετό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον 4 - Προειδοποιεί η Παγώνη

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», η Ματίνα Παγώνη είπε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις στα κρούσματα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες (δείτε τα κρούσματα) και πως αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται οι παραλλαγές Ο4 και Ο5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Οι δηλώσεις της Παγώνη για τη νέα μετάλλαξη

Όπως εξήγησε, η παραλλαγή Ο4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40, με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Μεταξύ άλλων, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από τη γρίπη.

Έρχεται νέο εμβόλιο της Moderna

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής τη διαδικασία κυλιόμενης αξιολόγηση για την έγκριση του νέου εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό. Με την ευκαιρία, δείτε τα κρούσματα για σήμερα (17/6).

Όπως αναφέρει ο ΕΜΑ, το νέο εμβόλιο είναι σχεδιασμένο να παρέχει μεγαλύτερη προστασία από συγκεκριμένες παραλλαγές του κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το νέο εμβόλιο είναι δισθενές, κάτι που σημαίνει ότι βάσει των προδιαγραφών του εξασφαλίζει προστασία και από τα στελέχη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στην αρχή, αλλά και από τη μετάλλαξη Όμικρον. Δηλαδή καλύπτει οποιοδήποτε στέλεχος υπάρχει μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο αναμένεται να... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr