Δίκη Λιγνάδη: «Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί...» - Ο σκηνοθέτης αρνείται κατηγορηματικά όσα του προσάπτουν

Στο φως απόσπασμα της απολογίας του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: «Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί...» - Ο σκηνοθέτης αρνείται κατηγορηματικά όσα του προσάπτουν

Το πρωί της Δευτέρας 27/6 κατέφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί 16 μήνες μετά την προφυλάκισή του για κατηγορίες ειδεχθών σεξουαλικών παραπτωμάτων σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες. Ο γνωστός θεατράνθρωπος ξεκίνησε την απολογία του με γεμάτο ακροατήριο, αλλά και με μία κατηγορηματική δήλωση άρνησης των όσων του προσάπτουν.

Ένα κομμάτι της απολογίας του σύμφωνα με το iefimerida.gr αναφέρει πως: «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από ενάμιση χρόνο προφυλακισμένος θα είμαι στη λυτρωτική θέση να απολογηθώ. Επειδή δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου απολογία θα παρακαλούσα να με ρωτάτε και να απαντώ», είπε.

Απόσπασμα από την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

«Το όνομα του Αλί το έμαθα όταν υπήρχαν απειλές από μια συλλογικότητα από τον τότε δικηγόρο μου ότι θα μου καταθέσει μήνυση. Εγώ τη φυσιογνωμία του την είδα στη ΓΑΔΑ όταν μου έφερε ο τότε δικηγόρος μου. Τον θυμήθηκα μαζί με τον ξάδελφό του τον Χασαν Ποτέ δεν έχω δει διά ζώσης τον Αλί. Σκέφτηκα: ο ξάδελφος του Χασανάκου».

Πρόεδρος: Ανατρέχοντας στο 2010-11 είχατε κάποια επαφή;

Κατηγορούμενος: Όχι, δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία διά ζώσης συνάντηση. Δεν αποκλείω κάποια συνομιλία μας στα σόσιαλ. Εγώ πρωτοπήρα υπολογιστή το 2009. Έκανα μια χρήση στα σόσιαλ μπορεί να μιλούσα και με χίλια άτομα.

Πρόεδρος: Πριν συλληφθείτε δεν αναζητήσατε το όνομά του;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι. Όταν είσαι σίγουρος τι έκανες και τι δεν έκανες δεν μπαίνεις στη διαδικασία να αναζητείς.

Πρόεδρος: Ο Χασαν;

Κατηγορούμενος: Ο Χασανάκος, παίζαμε μπάλα στα μπασκετάκια στο σταθμό Λαρίσης. Δεν θυμάμαι για αίτημα φιλίας, δεν αποκλείω ο Χασάν να μου είχε μιλήσει για τον Αλί.

Πρόεδρος: Αποδεχόσασταν αιτήματα φιλίας;

Κατηγορούμενος: Ναι, αποφορτιζόμουν με αυτό το μαραφέτι, ειδικά στην αρχή πειραματιζόμουν. Μετά άρχισα να διαγράφω και να επιλέγω. Στην αρχή είχα μια ανεξέλεγκτη δραστηριότητα, αλλά όχι παράτυπη ή παράνομη δραστηριότητα στα σόσιαλ. Δεν θυμάμαι, αλλά δεν το αρνούμαι.

Πρόεδρος: Όταν τον είδατε;

Κατηγορούμενος: Ναι τον θυμήθηκα.

 Ο σκηνοθέτης αρνείται κατηγορηματικά όσα του προσάπτουν

Πρόεδρος: Υποστηρίζει ότι έχει έρθει σπίτι σας με φίλους ότι πήγατε να τον πάρετε από το αεροδρόμιο.

Κατηγορούμενος: Δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου. Όχι μόνο δεν τους θυμάμαι, δεν τους ξέρω.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν έφερε όλα τα μηνύματα παρά μόνο συγκεκριμένα. Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι ήρθαν σπίτι μου.

Πρόεδρος: Γιατί να τα πουν όλα αυτά.

Κατηγορούμενος: «Μπορώ να έχω γνώμη. Γιατί να το πουν αυτό; Ειδικά ο Αλί μου φάνηκε ένας αδίστακτος καιροσκόπος που είναι διατεθειμένος για όλα. Δεν αποκλείω να έχει έρθει στο Αμαντέους, δεν θυμάμαι όλους τους φανς. Στο σπίτι μου όμως δεν ήρθε. Γιατί, γιατί να τα πουν; Εγώ αυτούς τους ήξερα σαν ανθρώπους του τότε. Ίσως η πικρία, ίσως η απόρριψη να είναι το κίνητρό τους, ένα κοκτέιλ από οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό, από, από, από…

Οι άλλοι μάρτυρες μπήκαν στο χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση για το 2010. Δεν μπορώ να φανταστώτο λόγο, παρά να υποστηρίξουν όψιμα τον φίλο τους. Ο Αλί δεν μπορούσε να θυμηθεί καν τη χρονιά που λέει ότι βιάστηκε. Αυτό είναι τουλάχιστον αδιανόητο. Υπάρχει η αντίληψη, έχει γίνει μόδα να γίνει κάποιος καλλιτέχνης, ηθοποιός. Κι εμένα με έχουν προσεγγίσει πολλά άτομα για να μπουν στο θέατρο. Δεν αποκλείω να με έχουν προσεγγίσει για να τους κάνω τραγουδιστές , τοπ μόντελ, αλλά κυρίως για ηθοποιία».

Πρόεδρος: Ο Αλί ισχυρίζεται ότι του άρεσε το τραγούδι. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Κατηγορούμενος: Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ήταν ξάδελφος του Χασάν και ήθελε να γίνει Ρουβάς. Δεν θυμάμαι από πού το ξέρω, ο Χασάν μου είχε πει ότι έχει έναν ξάδελφο που ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Ίσως ο ίδιος ο Αλί να μου είχε πει ότι ήθελε να γίνει Ρουβάς. Πάντως όταν άκουσα το όνομα Αλί είπα, ο νεαρός που ήθελε να γίνει Ρουβάς.

Πρόεδρος: Δια ζώσης τον γνωρίσατε;

Κατηγορούμενος: Όχι, ποτέ.

«Τόλμησαν να μιλήσουν...»

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο «για προσπάθεια κοινωνικής εξόντωσης ορισμένων επωνύμων προσώπων που τόλμησαν να μιλήσουν θετικά για τον Δημήτρη Λιγνάδη σε συνεντεύξεις τους».

Αναφορικά με τον Σάκη Ρουβά, ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων πως “τελείωσε η καριέρα του Σάκη Ρουβά” ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη Σμαράγδα Καρύδη η οποία είχε τοποθετηθεί για τον Δημήτρη Λιγνάδη και είπε ότι προσπάθησαν κάποιοι να την εξοντώσουν από το κανάλι που εργαζόταν.

Αμέσως μετά μίλησε για την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου λέγοντας πως φιλοξενήθηκαν πρόσωπα της αντίθετης πλευράς και ότι δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, όπως π.χ. ο τρίτος μηνυτής, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο, όπως και ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος ανασκεύασε αυτά που είχε πει αρχικά (δείτε εδώ όλες τις δηλώσεις του για τον ηθοποιό).