Ανασύρθηκαν τρείς από τις οκτώ σορούς του Antonov - Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους

Οι τελευταίες πληροφορίες

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ανασύρθηκαν τρείς από τις οκτώ σορούς του Antonov - Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους

Την ώρα που έγινε γνωστό πως ανασύρθηκε η μία από τις 8 σορούς του άτυχου πληρώματος του αεροσκάφους που έπεσε στην Καβάλα, λίγο αργότερα ανασύρθηκαν άλλες δύο από τα συντρίμμια του Antonov, ενώ το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς έχει μπει στη σκηνή της συντριβής και ερευνά για τα πυρομαχικά.

Επιβεβαιώθηκε από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης πως δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωση, ανάλογα με την κρίση των πυροτεχνουργών.

Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους

Επίσης, έγινε γνωστό πως έχει βρεθεί αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με ανακοίνωση του πριν από λίγο απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Πάντως, οι τοπικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή της άφιξης του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και θα ελέγξει την άσπρη σκόνη που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της.