Αεροσκάφος Καβάλα: Με ελεγχόμενες εκρήξεις επιχειρούν την απομάκρυνση πυρομαχικών και συντριμμιών

Η Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Αεροσκάφος Καβάλα: Με ελεγχόμενες εκρήξεις επιχειρούν την απομάκρυνση πυρομαχικών και συντριμμιών

Ελεγχόμενες εκρήξεις στα άθικτα πυρομαχικά που κουβαλούσε το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, πραγματοποιούν ειδικές ομάδες του στρατού. Οι ειδικοί συνεχίζουν την επιχείρηση για την παράλληλη απομάκρυνση και των συντριμμιών αλλά και των πυρομαχικών από την δασική περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος «Antonov».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας δεν φαίνεται να υπήρχαν τοξικά επίπεδα ραδιενέργειας μετά την πτώση του Antonov στο σταθμό της Καβάλας, καθώς ήταν πολύ μεγάλη η ανησυχία για τοξική μόλυνση λόγω του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος. Μάλιστα από χθες με εντολή ΓΕΕΘΑ ειδικό κλιμάκιο ''χτένισε'' την περιοχή προκειμένου να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στην περιοχή

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων από το σημείο της πτώσης επιχειρούν πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με 36 άτομα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλη η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν με ενάμιση μήνα-ίσως και παραπάνω.

Ενδεχομένως τα πυρομαχικά να έχουν καλυφθεί και από χώμα, κατά τη συντριβή κάτι που κάνει πιο δύσκολη την περισσολογή τους, ενώ, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι λόγω της φωτιάς σε πολλούς από τους όλμους έχει σβηστεί η μπογιά, με συνέπεια να μην αναγράφεται ο τύπος των πυρομαχικών.

Κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων; Η προειδοποίηση του Σαρηγιάννη για την περιοχή

Χρειάζεται δειγματοληψία στο σημείο της πτώσης του Antonov στην Καβάλα τους επόμενους 2 μήνες για τοξικό περιεχόμενο», δήλωσε ο καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, σχετικά με την τραγωδία στην Καβάλα με την πτώση του αεροσκάφους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr