Ιωάννης Στρατάκης: Ο μουσικός που εμφανίστηκε στο Μέγαρο ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κόμματος της Σαγιονάρας»

Δεν περίμενε να γίνει γνωστός από αυτό και όχι από την επαγγελματική πορεία του

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Ιωάννης Στρατάκης: Ο μουσικός που εμφανίστηκε στο Μέγαρο ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κόμματος της Σαγιονάρας»

Μεγάλος ντόρος ξέσπασε τις τελευταίες δύο μέρες γύρω από την εμφάνιση ενός άνδρα στην γιορτή για την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο άνδρας όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ήταν ο γνωστός μουσικός Ιωάννης Στρατάκης, που στη συνέχεια έπαιξε και προς τιμήν των προσκεκλημένων. Ο ίδιος πάντως δεν άφησε να πέσει κάτω το ότι γράφτηκε για το όνομά του και απάντησε με χιουμοριστικό τρόπο στους επικριτές του.

Πρώτος από όλους αντέδρασε ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε ο οποίος το θεώρησε απρεπές να εμφανίζεται με βερμούδα και σαγιονάρες σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση και ξέσπασε στον αέρα. Το Σωματείο των Μουσικών της ΕΡΤ πάντως μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του άνδρα με τις σαγιονάρες ζήτησε να αποκατασταθεί η αλήθεια από όσους βιάστηκαν να τον κατηγορήσουν.

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Ιωάννη Στρατάκη για την περίφημη σαγιονάρα στο Μέγαρο

Γράφει λοιπόν σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Ἰδού! ἰδού ἡ πέτρα τοῦ σκανδάλου. Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἐξαργυρώσω τὴν τόση προσοχὴ τοῦ Ἑλλαδικοῦ κοινοῦ, ἀνακοινῶν τὴν ἵδρυσιν τοῦ κόμματος τῆς Σαγιονάρας. Ἡ Νίκη εἶναι δική μας! Ἐλᾶτε κάλπες, θὰ βαδίσωμεν γιὰ ἄλλην μιὰν φορά τὴν ὁδόν τῆς ἐθνικῆς παλινορθώσεως. Τρέμετε ἀντίπαλα δέη!»

Η ανακοίνωση του «Σωματείου Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών και Χορωδίας» της ΕΡΤ

Συγκεκριμένα, το Σωματείο έκανε σαφές πως η φωτογραφία από το Προεδρικό Μέγαρο, που απεικονίζει καλεσμένο στη χτεσινή δεξίωση της Προέδρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με βερμούδα και σαγιονάρες, στην πραγματικότητα απεικονίζει ένα μουσικό της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, την ώρα που πηγαίνει να κάνει sound-check. Όχι την στιγμή της στη δεξίωσης δηλαδή, αλλά δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη της.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει πως παρά την έντονη ζέστη, όλοι οι μουσικoί της ΕΣΟ παρουσιάστηκαν στην Πρόεδρο και τους καλεσμένους της φορώντας σμόκιν και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ένδυσης, επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους θεσμούς και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Θεωρούμε ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε η φωτογραφία, θίγει το ήθος του συναδέλφου μας και πλήττει το κύρος της Ορχήστρας και των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Κλείνοντας, το Σωματείο τονίζει πως επιθυμεί, όσα ΜΜΕ, ασχολήθηκαν με το θέμα, παρουσιάζοντάς το με λάθος πληροφορίες, να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Παραθέτει μάλιστα και φωτογραφία του ίδιου του μουσικού, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.