Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του Μιχαλολιάκου - Ένταση με την Μάγδα Φύσσα

Οξύνθηκαν τα πνεύματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του Μιχαλολιάκου - Ένταση με την Μάγδα Φύσσα

Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αναβληθεί η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επικαλούμενος λόγους υγείας. Το δικαστήριο όρισε επόμενη δικάσιμο στις 28 Σεπτεμβρίου προκειμένου ο κατηγορούμενος να διορίσει συνήγορο, εάν και εφόσον το επιθυμεί. Στο μεταξύ ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης μεταξύ αυτού και της Μάγδας Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την πολυετή δίκη στα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και στον πρώην αρχηγό της Μιχαλολιάκο, επιβλήθηκαν 13 χρόνια φυλάκισης, στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο 10, ενώ στους υπόλοιπους πρώην βουλευτές επιβλήθηκαν 6-7 χρόνια αφού δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η εξέλιξη της δίκης και η ένταση μεταξύ Φύσσα και Μιχαλολιάκου

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου προσκόμισε ιατρική βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος από τις 6 Ιουνίου νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα πνεύματα οξύνθηκαν και σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στον Δημήτρη Παπαδέλη, δικηγόρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, και στη Μάγδα Φύσσα, με την πλευρά της μητέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα να να φωνάζει: «μην απειλείς».

Είχε συγκλονίσει η Μάγδα Φύσσα με την αντίδραση της μετά την απόφαση

Εξερχόμενη από το Εφετείο η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα έκανε δηλώσεις, λίγες ώρες μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Αναφερόμενη στην ενοχή των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του γιου της υπογράμμισε πως «αυτό περιμέναμε, αυτό ήταν το ζητούμενο» κάνοντας λόγο για ιστορική νίκη.
Η κ. Φύσσα υποστήριξε πως πρόκειται για νίκη της Δημοκρατίας την οποία «χρωστάμε στον Παύλο και την πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό, γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

«Το οφείλουμε στον Παύλο. Για το αίμα και τη ζωή του που έχασε. Τα 4 λεπτά του Παύλου ήταν πολύ σημαντικά για να μπορέσουμε να τους μαζέψουμε» πρόσθεσε.

Με δάκρυα στα μάτια και με τα χέρια να κοιτά στον ουρανό η Μάγδα Φύσσα ύψωσε τα χέρια της και φώναξε προς τον ουρανό: «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!».

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, στο άκουσμα της απόφασης πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της, ανάμεσά τους και ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.