''Επικίνδυνη καιρικά μέρα η Παρασκευή'' - Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την αυριανή μέρα

Όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Επικίνδυνη καιρικά μέρα η Παρασκευή'' - Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την αυριανή μέρα

Δύσκολη αναμένεται καιρικά και η αυριανή 2/9 μέρα καιρικά σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, που μέσα από μια ανάρτησή του στο facebook έδωσε την πρόγνωση για το σκηνικό του καιρού. Σε συνέχεια της χθεσινής μέρας όπου είχαμε τμηματικά βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, φαίνεται ότι το διήμερο που διανύουμε θα χαρακτηρίζεται επίσης από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Άλλωστε και η πρόβλεψη για σήμερα 1/9 δίνει με σαφήνεια βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για αύριο 2/9

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:

«Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα.
Πιο αναλυτικά,
Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας.
Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.
Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.
Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!!!!»

Αναμένεται βροχερός ο Σεπτέμβρης

Τα Μερομήνια για το υπόλοιπο του 2022 και τις αρχές του 2023 είναι εδώ! Σύμφωνα με το e-thessalia.gr που αναλύει τα Μερομήνια και έχει στήσει το παρατηρητήριό του στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας ο Σεπτέμβριος δεν αποκλείεται να μας φέρει βροχές και να μας υποβάλλει σε… σκωτσέζικο ντους με καλοκαιρία που συνοδεύεται από κακοκαιρία.

Ωστόσο δεν προβλέπεται πως ο καιρός θα... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr