''Η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς δε θα δικαιωθεί ποτέ'' - Οι δηλώσεις του Κούγια για το πόρισμα της ψυχικής υγείας του δολοφόνου στη Φολέγανδρο

Αποφασίστηκε να δικαστεί ως έχοντας σώας τας φρένας

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς δε θα δικαιωθεί ποτέ'' - Οι δηλώσεις του Κούγια για το πόρισμα της ψυχικής υγείας του δολοφόνου στη Φολέγανδρο

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο Αλεξης Κούγιας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ότι ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο δεν είναι ψυχασθενής, άρα θα δικαστεί χωρίς αυτό το ελαφρυντικό. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος είναι ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της άτυχης 26χρονης.

Ο δράστης της δολοφονίας ήταν ο σύντροφος της Γαρυφαλλιάς με την οποία είχαν πάει για διακοπές στο νησί των Κυκλάδων εκεί όπου τσακώθηκαν για μια ασήμαντη αφορμή με αποτέλεσμα να τη σπρώξει από τα βράχια και να χάσει τη ζωή της. Ο ίδιος στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα ενώ μετά την παραδοχή της πράξης του υποστήριζε ότι είναι ψυχικά ασθενής.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά τα όσα αποφάνθηκε το δικαστήριο για την ψυχική υγεία του δολοφόνου

Ακολουθεί απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

«Το πόρισμα το οποίο εξέδωσε ο εισαγγελέας πράγματι είναι καταπέλτης γιατί απορρήφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί του καθ ' ομολογίαν δολοφόνου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δια του συνηγόρου του δεν έκανε τίποτα άλλο εκτός από το να ισχυρίζεται ότι είναι ανίατος ψυχασθενής, ότι δεν κατάλαβε τι έκανε εκείνη τη στιγμή που βασάνισε πρώτα και μετά σκότωσε το κοριτσάκι και αυτά όλα δεν τα δέχτηκαν ούτε οι ορισθέντες πραγματογνόμονες ψυχίατροι και παρά την προσπάθεια του τεχνικού του συμβούλου, ούτε η εισαγγελέας και τον παραπέμπουν ως έναν άνθρωπο που σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εκτέλεσε αυτό το έγκλημα.

Η συμπεριφορά του είναι πρωτοφανής και για τα όσα είπε και έκανε μετά το έγκλημα. Αντί να ζητήσει έστω και μια συγγνώμη για τα μάτια του κόσμου από την οικογένειά της αυτός από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν έκανα τίποτα, δεν κατάλαβα τι έκανα.

Είναι δικαίωση για τη δικαιοσύνη. Η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς δε θα δικαιωθεί ποτέ. όταν χάνεις το παιδί σου δε δικαιώνεσαι ποτέ», καταλήγει ο γνωστός δικηγόρος.

Συγκλονίζει η συνέντευξη της μητέρας της

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη είχε βρεθί το βράδυ της Πέμπτης (23/12) η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, της κοπέλας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της το καλοκαίρι στις διακοπές τους στη Φολέγανδρο.

Η κυρία Αλέκα Ψαράκου προχώρησε σε μία εξομολόγηση "γροθιά στο στομάχι" και μέσα από τα λόγια της έστειλε πολύ σημαντικά μηνύματα προς άνδρες και γυναίκες.

«Η δυσκολότερη χρονιά. Κάθε μητέρα έχει την έννοια του παιδί της να γυρίσει καλά, να μην συμβεί κάτι, να μην πιει, να μην ανέβει σε ένα αυτοκίνητο που ο οδηγός έχει πιει. Κάποιο τέτοιο ατύχημα που μπορεί να φαντάζεται μια μαμά. Οι συμβουλές που δίνουμε στα παιδιά μας όταν φεύγουν είναι αυτές, να γυρίσεις καλά, να προσέχεις. Στους γιους μου λέω να σέβονται τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους και να προστατεύουν τους αδύναμους.

Μέσα από αυτή την απώλεια βλέπεις τα πράγματα, τα ρούχα που φορούσε, που είναι άψυχα, αλλά για εσένα έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί εκεί μέσα υπήρχε το σώμα του παιδιού σου. Η ψυχή για εμένα δεν φεύγει ποτέ από κοντά μου, συγγνώμη αν σας φαίνεται κάπως αυτό. Μπορώ και τη νιώθω συνεχώς κοντά μου, χαμογελαστή και όμορφη, όπως την είχα πάντα στο μυαλό μου. Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, δεν μπορεί να μου το πάρει κανείς. Είναι φυλαχτό. Πίσω από την κόρη μου είναι όλες οι κόρες, όλες αυτές οι αδικοχαμένες κοπέλες και τα αγόρια, γιατί είναι πάρα πολλά.

Και το συνειδητοποίησα όταν είδα κάποια ματωμένα πορτρέτα, ήταν και πολλά αγόρια. Ο Φύσσας, ο Ζακ, ο Γιακουμάκης. Όλα αυτά τα μάτια ήταν ζωντανά και με κοιτούσαν, έχοντας ένα ''γιατί''. Και πρώτα από όλα της κόρης μου Θα ήθελα να περάσω, αν μου επιτρέπετε, ένα μήνυμα και προς τους άντρες.

Πρέπει και οι άντρες να προσέξουν πάρα πολύ και όταν έχουν μια σχέση, μια κοπέλα, μια σύντροφο που δεν τους αρέσει, που δεν τους κάνει, που τους προσβάλλει, που τους υποτιμά, που τους χάλασε τη φάση, ας την πάρουν αυτή την κοπέλα, ας την πάνε στο σπίτι της και να την αφήσουν έξω από την πόρτα της, να μην την ξανασυναντήσουν ποτέ, να γυρίσουν στη μάνα τους, γιατί και αυτούς μάνα τους περιμένει και αυτό το κορίτσι το περιμένω εγώ και η οικογένειά της», είπε χαρακτηριστικά.