Πέθανε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος - Είχε κατηγορηθεί από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοικής Ομοσπονδίας

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Πέθανε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος - Είχε κατηγορηθεί από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση

Απεβίωσε ο πρώην παράγοντας της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας Αριστείδης Παπαδόπουλος, του οποίου το όνομα έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν τον κατήγγειλε η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση σε νεαρότερη ηλικία, σηκώνοντας στη συνέχεια κύμα καταγγελιών στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Ανακοίνωση για το θάνατο του εξέδωσε και η Ελληνική Ιστιοπλοική Ομοσπονδία.

Η Ανακοίνωση της ΕΙΟ για το θάνατο του Αριστείδη Παπαδόπουλου

«Έφυγε από την ζωή σήμερα, ο επι πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος – Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ραφήνας Αλκυών, Τέλης Αδαμόπουλος. Η Κηδεία του θα τελεστεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του».

Πέθανε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος

Το ξέσπασμα της Σοφίας Μπεκατώρου εναντίον του

Πριν από καιρό είχε προβληθεί στο T-LIVE ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη που είχε δώσει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στη κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της Ομοσπονδίας και η δήλωση της προκαλεί τεράστιο σοκ.

Συγκεκριμένα είπε: “Δυστυχώς εγώ βίωσα παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα σε ηλικία που ήμουν 21. Παίρνω το θάρρος να μιλήσω για αυτό γιατί πιστεύω ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, να μη τους δίνεται κανένα βήμα.

Κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και είναι άνθρωποι που κάνουν τον αθλητισμό επικίνδυνο. Όταν βρέθηκα στον εισαγγελέα για μένα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή γιατί το είπα σε κάποιον που δεν πίστευε αυτά που άκουγε και μπορεί να πέρασαν χρόνια όμως κατάφερα να το επεξεργαστώ και να βγω να το πω. Ποτέ δεν είναι αργά και θα ήθελα να κάνω κάτι για αυτό”.

Η περιπέτεια της Ελληνίδας αθλήτριας βγήκε ξανά στην επιφάνεια μετά την ομιλία της σε Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό», με οικοδεσπότη τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σοφία Μπεκατώρου