Κολωνός: «Μαμά, όχι, όχι, σε παρακαλώ» - Πλάνταξαν στο κλάμα τα παιδιά της μητέρας της 12χρονης μετά την προφυλάκισή της

Ουρλιαχτά και εντάσεις έξω από τα δικαστήρια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε κλάματα ξέσπασαν τα παιδιά της 37χρονης μητέρας που προφυλακίστηκε, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού στον Κολωνό.

Σπάραξαν τα παιδιά της 37χρονης μετά την προφυλάκισή της

Η μητέρα της 12χρονης, όταν άκουσε την απόφαση της προφυλάκισής της, ξέσπασε σε ουρλιαχτά, τα οποία ακούστηκαν και εκτός της αίθουσας. Πριν από την έναρξη της απολογίας κατέθεσαν ως μάρτυρες η θεία του κοριτσιού (αδελφή του πατέρα) και η μεγάλη κόρη της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ενώπιον της ανακρίτριας ότι η 37χρονη κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Στα δικαστήρια βρέθηκε, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας, και ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο οποίος, βλέποντας την κατηγορούμενη μητέρα του να οδηγείται στην ανακρίτρια, ξέσπασε σε κλάματα.

Μάλιστα, ο μεγάλος γιος της 37χρονης έσπευσε να την πλησιάσει για να της μιλήσει από το παράθυρο του οχήματος της Ασφάλειας και στη συνέχεια κατέρρευσε στο έδαφος, φωνάζοντας: «Μαμά, όχι, όχι, σε παρακαλώ». Ο γιος της 37χρονης, αργότερα, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, μαζί με τη 19χρονη αδελφή του.

Στα δικαστήρια μετέβη και η θεία της 12χρονης από τη Λευκάδα, που ήταν εκείνη που ανακάλυψε τα φρικιαστικά μηνύματα που αντάλλασσε ο 53χρονος με το 12χρονο κορίτσι.

Το υπόμνημα της

«Ο Η.Μ εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά, τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες. Η κόρη μου όσο εργαζόμουν στο κατάστημα του αλλά και όταν είχα σταματήσει πήγαινε περιστασιακά στο μαγαζί του όπου καμία τον βοηθούσε σε κάποια ελαφριά δουλειά κι εκείνος της έδινε χαρτζιλίκι. Όλα αυτά νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη. Με αυτό τον τρόπο, εμπιστοσύνη της οικογένειας μας.

Η νύφη μου με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Η.Μ, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι η κόρη μου είχε αποστείλει στον Η.Μ γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου, κυριολεκτικά τρελάθηκα. Έστειλα μήνυμα στον Η.Μ και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε.

Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστικα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και θυμός μου που την επόμενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μου ζήτησαν να μην αναφέρω τίποτα σε κανέναν μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος Η.Μ ότι η ίδια έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα.

Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του, κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό.

Ο Η.Μ προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια μας, εμφανιζόταν προστατευτικός και δοτικός προς τα παιδιά της γειτονιάς και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας έπραξε όλα αυτά».

Περιγράφει ότι επικοινώνησε με τη γυναίκα του, της αποκάλυψε τα πάντα και συναντήθηκαν.

«Σοκαρισμένη μου ζήτησε να συναντηθούμε από κοντά. Πράγματι συναντηθήκαμε. Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε: «Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησε με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά» και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ο ́τι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία… Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες.

Μετά από 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα όπου της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στην συνάντησή μας αυτή, η Ε.Λ, μου έδωσε άλλα εκατό (100) ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από την συνάντησή μας, μού πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες».

Στη συνέχεια παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα και στον Η.Μ να αφήσει 100 ευρώ στο φούρνο, τα οποία τα παρέλαβε.

«Ο λόγος για τον οποίο απέστειλα το μήνυμα και έλαβα τα συγκεκριμένα ποσά, ήταν γιατί με είχε ενημερώσει και καθοδηγήσει η αστυνομία να μην υποπτευθεί ο Η.Μ ότι είχα προβεί σε καταγγελία. Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της». Η ίδια είχε εξεύρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι η άγνοια της προκύπτει και από τα οργισμένα μηνύματα που έστειλε στο Η.Μ μόλις έμαθε.