Καιρός: Ομίχλη, άνεμοι και βροχές - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τα νέα φαινόμενα

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Ομίχλη, άνεμοι και βροχές - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τα νέα φαινόμενα

Μπορεί ο καιρός να φαίνεται αίθριος μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την πρώτη πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 1/11, παρόλα αυτά φαίνεται πως όλα θα αλλάξουν και αργότερα μέσα στη μέρα θα εμφανιστούν οι πρώτες βροχές, καθώς και ομίχλη, όπως αποκαλύπτει ο Τάσος Αρνιακός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 1/11

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σκληρές οι πρώτες μέρες του Νοέμβρη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Μέχρι και την Τετάρτη 26/10 ο καιρός ήταν καλοκαιρινός, ενώ η πρώτη πτώση της θερμοκρασίας συνέβη από την Παρασκευή 28/10 (δείτε αναλυτικά τις θερμοκρασίες). Σύμφωνα ωστόσο με τον Σάκη Αρναούτογλου, πρόκειται τα πρώτα κρύα να έρθουν για τα καλά από το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα που παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου δεν φαίνεται να υπάρχουν βροχές στην Ελλάδα έως και τις 7 Νοεμβρίου.