«Από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου...» - Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση των Lidl

Με αφορμή τα Χριστούγεννα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου...» - Ρίγη συγκίνησης με την κίνηση των Lidl

Ενώ βρισκόμαστε σε μεγάλη οικονομική κρίση, με τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ να είναι πλέον απλησίαστα λόγω της αύξησης των τιμών, τα καταστήματα Lidl παρά το γεγονός πως εμπλέκονται σε μεγάλο σκάνδαλο (δείτε εδώ τι συμβαίνει) εν όψει Χριστουγέννων περνούν σε μια πολύ συγκινητική κίνηση, στην οποία όλοι και όλες μπορούν να συμβάλλουν.

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή αγάπης και αλληλοβοήθειας, μην το ξεχνάμε αυτό...

Η ανακοίνωση των σούπερ μάρκετ Lidl

Από τις 19 Δεκεμβρίου και έως τις 7 Ιανουαρίου, με κάθε σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus, η Lidl Ελλάς προσφέρει 0,10€ στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας των 3 Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αττική.

Η Lidl Ελλάς, από το 2012, έχει προσφέρει συνολικά για τη στήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ τον Απρίλιο του 2015 διέθεσε στον Οργανισμό και ακίνητό της στη Νέα Μάκρη για να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Νομού Αττικής. Έκτοτε καλύπτει σε μηνιαία βάση όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου, έχοντας παραχωρήσει στον οργανισμό δύο επαγγελματικά αυτοκίνητα, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά καταστήματα του δικτύου της Lidl Ελλάς και λαμβάνουν προϊόντα για την κάλυψη των αναγκών όλων των σπιτιών φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον νομό Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, τον Μάιο του 2021, η εταιρεία παραχώρησε δεύτερο ακίνητό της στην Επανομή Θεσσαλονίκης, το οποίο και εξόπλισε για να λειτουργήσει ως Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Lidl κίνηση για τα Χριστούγεννα Χαμόγελο του παιδιού

Για τη Lidl Ελλάς, η στήριξη των συνανθρώπων μας, και ειδικά των παιδιών, αποτελεί προτεραιότητα και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις. Έτσι, μέσω της συνεργασίας της με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεχίζει να προσφέρει υποστήριξη σε παιδιά και στις οικογένειές τους, ώστε να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα και τις απαιτούμενες βάσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους με τα απαραίτητα εφόδια.

Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή δωρεάν από το App Store / Google Play/ Huawei AppGallery και να κάνει γρήγορα και εύκολα εγγραφή.

Σκανάρετε και εσείς την ψηφιακή κάρτα Lidl Plus για καλό σκοπό και γίνετε μέρος αυτής της προσπάθειας!

Τι περιέχει το καλάθι των Χριστουγέννων

Μετά το καλάθι του νοικοκυριού (δείτε εδώ τι περιέχει) έρχεται λόγω εορτών και το καλάθι των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα από 14 Δεκεμβρίου έως και 4 Ιανουαρίου, στο καλάθι των Χριστουγέννων θα περιλαμβάνονται η γαλοπούλα, το μοσχάρι, τσουρέκι ή βασιλόπιτα και σοκολάτες.

Δεν θα περιλαμβάνονται μελομακάρονα και κουραμπιέδες. «Με δίκη μου απόφαση είπαμε όχι, για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία», είχε σημειώσει ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης.

Σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια για να δοθεί ένα σήμα στην αγορά ότι δεν μπορεί όλες οι αγορές να γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, όπως είπε ο υπουργός , σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών δημιουργήθηκε το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» που θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών και θα ισχύει 14 Δεκεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου.

Το συγκεκριμένο καλάθι θα φέρει ειδικό σήμα ενώ ο κατάλογος των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη» και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα από τις επιχειρήσεις. Για τις τιμές των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» που προτείνεται από κάθε επιχείρηση εφαρμόζεται αναλόγως το άρθρο 58 του ν. 4818/2021 (Α' 124), περί αθέμιτης κερδοφορίας, όπου το περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα προϊόντος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα προϊόντος προ της 1ης Δεκεμβρίου 2021. Τα προϊόντα του καταλόγου μπορούν να διαφοροποιούνται κάθε φορά που αποστέλλεται από τους υπόχρεους νέος κατάλογος προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το καλάθι των Χριστουγέννων σούπερ μάρκετ

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο «καλάθι του Αϊ Βασίλη» εντάσσονται οι 10 παρακάτω κατηγορίες παιχνιδιών: Βρεφικά, παζλ, φιγούρες δράσης, κατασκευές, οχήματα, ηλεκτρονικά, τηλεκατευθυνόμενα, αθλητικά, επιτραπέζια, κούκλες και λούτρινα.