Έγκλημα στο Μοσχάτο: Η απολογία της 47χρονης - Τι ισχυρίστηκε

Όλα όσα ακούστηκαν στο T-Live

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Έγκλημα στο Μοσχάτο: Η απολογία της 47χρονης - Τι ισχυρίστηκε

Η δημοσιογράφος του T-Live, Γιώτα Κηπουρού, παρουσίασε αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με την απολογία της 47χρονης γυναίκας, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο.

Η απολογία της κατηγορουμένης διήρκησε πολλές ώρες και η υπεράσπισή της επικεντρώθηκε σε μία φωτογραφία που τράβηξαν οι Αστυνομικοί όταν μπήκαν στο σπίτι στο Μοσχάτο, αντικρίζοντας τον 50χρονο άνδρα απαγχονισμένο.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Διετάχθη η βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα

Η απολογία της 47χρονης για την υπόθεση του Μοσχάτο

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Ο 50χρονος αυτοκτόνησε και συγκεκριμένα απαγχονίστηκε διά βρόχου. Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί.

Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή ο,τιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά».

«Με τον αυτόχειρα γνωριζόμαστε εδώ και δώδεκα χρόνια. Το 2019 έκανε μια εταιρία leasing και εμπορευόταν αυτοκίνητα. Τις τελευταίες ημέρες κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι μου έλεγε ψέματα αναφορικά με τις εταιρείες επενδύσεων και leasing. Την Παρασκευή 13/01/2023, το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός μου και μου είπε ότι ο θανών έχασε όλα τα λεφτά και ο κόσμος που επίσης εξαπατήθηκε όπως εγώ και η οικογένειά μου, είχε πάει στην εταιρεία του για να του ζητήσει εξηγήσεις.

Την επόμενη ημέρα πήγα στην εταιρία του το πρωί όπου και βρήκα πάνω από 20 άτομα να είναι μαζεμένα εκεί, να τον βρίζουν και να ζητούν τα λεφτά τους. Στη συνέχεια άρχισαν αν τον χτυπούν και εγώ κάλεσα την αστυνομία για να τον προστατεύσω. Τη Δευτέρα πήγα στο σπίτι του για να μάθω που βρίσκονται τα χρήματα και να τα πάρω πίσω. Τον πέτυχα στην είσοδο και μου είπε ο ίδιος να πάμε πάνω για να μην έρθουν οι άλλοι. Μου είπε ότι χάθηκαν όλα τα λεφτά και μου έδειξε μια θηλιά από ιμάντα που είχε φτιάξει σε μονόζυγο πόρτας και μου είπε χαρακτηριστικά «είμαι δειλός γιατί δεν μπορώ να το κάνω».

Μου αποκάλυψε ότι είχε προσπαθήσει την προηγούμενη ημέρα να βάλει τέλος στη ζωή του, ανεπιτυχώς, και μου έδειξε πεσμένη στο έδαφος μια ζώνη. Νόμιζα ότι τα έλεγε για να τον λυπηθώ. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι τα χρήματα τα «ανακύκλωνε» και κατ ‘ ουσίαν δεν υπήρχαν ποτέ επενδύσεις και ότι φοβόταν για τα παιδιά και την οικογένειά του.

Τον ρώτησα επίμονα «που είναι τα λεφτά» και αρχίσαμε να διαπληκτιζόμαστε. Μου έλεγε «είμαι κτήνος» και όταν του είπα πάνω στη φόρτιση «θα σε σκοτώσω» άρχισε να μου λέει «σκότωσέ με, αυτό θέλω, κάντο». Όλα αυτά τα τράβηξα σε βίντεο τα οποία έδειξα στους αστυνομικούς. Αυτό το έκανα για να έχω κάποια στοιχεία σχετικά με το που είναι τα λεφτά και να έχω αποδείξεις. Προφανώς εάν είχα σκοπό να τον σκοτώσω, δεν θα κατέγραφα με βίντεο τις συνομιλίες».

Στην εκπομπή του Alpha, προβλήθηκε και ένα βίντεο ντοκουμέντο, όπου φαίνεται ο 50χρονος ασφαλιστής στο γραφείο του και γύρω του να βρίσκοται αγανακτισμένοι κάποιοι επενδυτές και πελάτες του.