Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας και η Αττική Οδός για συγκεκριμένα οχήματα - Από πότε θα ισχύσει

Με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας και η Αττική Οδός για συγκεκριμένα οχήματα - Από πότε θα ισχύσει

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η σφοδρή χιονόπτωση, που όλοι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν (δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωηση της ΕΜΥ) οι δρόμοι είναι σχεδόν έτοιμοι. Κάτι που επηρεάζει πολλούς οδηγούς με τις νέες εξελίξεις.

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από την 18.00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα μαντιολισθητικά έσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έφτασαν τα πρώτα μηνύματα 112 - Οι περιοχές και τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο συντονιστικό

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα οχήματα και η ώρα ισχύσης της για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Περαιτέρω, από την 18:00΄ ώρα σήμερα 04.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • -Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από την 06.00΄ ώρα αύριο 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.