Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ανακοινώθηκε απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια - Αποκλείστηκαν τα νησιά

Όλοι σε ετοιμότητα!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ανακοινώθηκε απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια - Αποκλείστηκαν τα νησιά

Με τους μετεωρολόγους, από στιγμή σε στιγμή να ανακοινώσουν τις νέες εξελίξεις για την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα", οι κυβερνητικοί φορείς ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Μέσα σε αυτά είναι και τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτες αλλαγές στα ΜΜΜ λόγω της Μπάρμπαρα - Πως θα κινηθούν αν ρίξει πολύ χιόνι

Τι θα ισχύσει με τα λιμάνια και τα δρομολόγια τους λίγες ώρες πριν την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα"

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Αρκίτσα-Αιδηψός. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα οχήματα και η ώρα ισχύσης της για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Περαιτέρω, από την 18:00΄ ώρα χθές 04.02.2023 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • -Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Ακόμη, από την 06.00΄ ώρα σήμερα 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.